På lager

Piaggia-Carmignano Riserva

Pris pr. stk. 325,00  DKK

Intenst rubinrød. Den aromati-ske profil bringer mindelser om modne kirsebær, blommer og solbær, individueret af en egen speziatura. I munden er vinen dyb og meget velstruktureret og med en fin sødme i den lange harmoniske smag. En stor Carmignano – stort anlagt og en stor vin. Kan nydes ung, men lagrer emi-nent: 15-20+ år fra høsten.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Toscana
Alkoholfri
Ingen
Producent
Piaggia
Serveringsforslag
Grill, Langtidsbraiseret oksespidsbryst,
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Piaggia er grundlagt af Mauro Vanucci i midten af 1970’erne og ejendommen ligger i Poggio a Caiano, tæt ved byen Carmignano, blot små 15 km vest for Fi-renze i Toscana. Carmignano er også navnet på en af Toscanas mere ukendte vinregioner og, ikke mindst, bedste røde vine, der erhvervede DOC status i 1975 og DOCG status i 1990.

Carmignano Riserva er en enkeltmarksvin fra Il Piag-gia, nær Poggetto og er vinbrugets flagskib. Mauro og nu også datteren Silvia Vanucci forstår sig selv og dermed Piaggia, som en moderne fortolker af Carmig-nano og Mauro har siden begyndelsen forsøgt at frembringe mere dybe og koncentrerede vine end de mere traditionelle fortolkninger af vintypen. Det er en Carmignano af en imposant smagsfylde med stor rig-dom i karakteren, båret af en dyb struktur. Alligevel er den indtagende i ungdommen og den markerer sig altid som et af de mest ophøjede udtryk for områdets vine. Ved en vertikalsmagning hos Piagga af årgange-ne 1994-2000 viste vinen også en formåen til at lagre til storhed og dens fremtid er nu sikkert i hænderne på Silvia, der formelt har overtaget ejendommen.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeToscana
AlkoholfriIngen
ProducentPiaggia
ServeringsforslagGrill, Langtidsbraiseret oksespidsbryst,
DrueCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien