På lager

Piaggia- Poggio de’ Colli

Pris pr. stk. 450,00  DKK

Intenst rubinrød med blåviolette reflekser. En udtryksfuld Cabernet Franc, med skøn, nuanceret frugt. I munden stilfuld og san-seappellerende. Dyrkningshabitatet har givet den en tiltalende varme i karakteren og den er velgørende i munden med sin næsten silkede og bløde tekstur.

Nydes til den unge side, mens der er friskhed i behold.

Årgang
2019
Sulfitter
Tilsat
Område
Toscana
Alkoholfri
Ingen
Producent
Piaggia
Serveringsforslag
Grill, Pasta, Risotto
Drue
Cabernet Franc
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Piaggia er grundlagt af Mauro Vanucci i midten af 1970’erne og ejendommen ligger i Poggio a Caiano, tæt ved byen Carmignano, blot små 15 km vest for Fi-renze i Toscana. Carmignano er også navnet på en af Toscanas mere ukendte vinregioner og, ikke mindst, bedste røde vine, der erhvervede DOC status i 1975 og DOCG status i 1990.

Poggio de’ Colli fremstilles af ren Cabernet Franc, fra planter med fransk oprindelse og vinen blev til efter flere års forsøg med at vinificere druerne separat. Ca-bernet Franc antager i Carmignano typisk et udtryk med en mere moderat tanninstruktur end Cabernet Savignon, men også med en mere intens og egenartet speziatura eller krydring. Aromatisk genkalder vinen noter af brombær, blåbær, mynte og svagt konfiteret frugt. Smagen er dyb, med en næsten silket, men også næsten tygbar tekstur og stor appel i afslutningen. Der er således langt til Loires fine, men noget lettere, køligere og mere vegetale, peberfrugtduftende vine på denne varietal. Vinen er for længst anerkendt for sin sjældenhed og sin unikke karakter og er ganske skøn i ungdommen.

Specifikationer
Årgang2019
SulfitterTilsat
OmrådeToscana
AlkoholfriIngen
ProducentPiaggia
ServeringsforslagGrill, Pasta, Risotto
DrueCabernet Franc
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien