På lager

Pieropan-Soave Classico Superiore Calvarino DOC

Pris pr. stk. 175,00 DKK

Soave Classico Superiore Calvarino er fremstillet som en enkeltmarks-Soave siden 1971, men lokaliteten har været i familiens ejerskab siden 1901. Den er alminde-ligt anerkendt som en af områdets bedste hvide vine. Calvarino er et særligt dyrkningshabitat med mørk, vulkansk jord, der er rig på ler og tuf, modsat jorden på marken La Rocca, der er hvidere og mere kalkhol-dig. Soaven fra Calvarino vinificeres og lagres på glas-foret cement, for at fremhæve dens sirlige nuancerig-dom og mineralske karakter og den lagrer fortrinligt.

Lys, strågul farve med grønne reflek-ser, der med alder bliver mere gyl-den. Frisk, nuanceret aromatisk pro-fil med noter af hvide blomster, mandler og en sart, mineralsk frug-tighed. Frisk, rank og med skøn in-tensitet og spændstighed i munden. En traditionel Soave på højt niveau.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Veneto
Alkoholfri
Ingen
Producent
Pieropan
Serveringsforslag
Fisk, Risotto
Drue
Garganega, Trebbiano
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Italien
Økologisk
Ja

Familievinbruget Pieropan er grundlagt i 1880 i Soa-ve, Veneto, i den nordøstlige del af Italien. I 2016 kun-ne Leonildo Pieropan og hustruen Teresita fejre, at de havde produceret regionale vine i 50 årgange, og nu er det sønnerne Andrea og Dario, der er ansvarlige for driften. Pieropan er anerkendt som den også historisk vigtigste traditionelt orienterede producent af indivi-dualistiske og kvalitetsprægede hvide vine fra Soave. Man har gennem årene øget dyrkningsarealerne gen-nem opkøb og råder i dag over ca. 45 ha vinmarker og der fremstilles ca. 400.000 fl. årligt. Dyrkningsområdet for Soave ligger lidt øst for Verona

Specifikationer
Årgang2020
SulfitterTilsat
OmrådeVeneto
AlkoholfriIngen
ProducentPieropan
ServeringsforslagFisk, Risotto
DrueGarganega, Trebbiano
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %12,5%
Land Italien
ØkologiskJa