Pine Ridge Dijon Clones Chardonnay

På lager

299,00 kr

Druerne håndsorteres ved ankomsten til kælderen og presses uden afstilkning. 40 % af mosten gæres i ny fransk eg, og lagres efterfølgende i seks måneder med regelmæssig omrøring af bundfaldet (battonage). Den malolaktisk gæring blokeres for at bevare optimal friskhed og mineralitet. Resultatet er en fænomenal Chardonnay, med uset kompleksitet, koncentration, fylde og mineralitet.

Serveringsforeslag

Kylling
Ost
14,1
Chardonnay
Faste oste, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Ost, Pasta, Skaldyr, Tapas
0,75 liter
Californien
Tilsat
Korkprop
U.S.A

Mere information

Pine Ridge - pioner i Napa Valley
​Pine Ridge er grundlagt i 1978 af Gary Andrus, der havde en fast tro på Napa Valleys potentiale til at producere vine af samme statur og kvalitet som de klassiske vine fra Bordeaux. Gary tilplantede ejendommens første vinmark i Napas Stag's Leap område på en stejl, terrasseformet bjergskråning flankeret af en dramatisk bjergryg af fyrretræer (Pine Ridge). Her trives de klassiske Bordeaux druesorter - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec og Petit Verdot - og producerer vine af tårnhøj kvalitet og skiller sig ud med et markant "terroirpræg".

På jagt efter exceptionelle "terroirs"
I de følgende år fortsatte Gary Andrus med at lokalisere og tilplante vingårde af exceptionel kvalitet. Pine Ridge besidder i dag ca. 80 hektar i Stag's Leap District, Rutherford, Oakville, Carneros og Howell Mountain. Visonen for Pine Ridge er at fremstille klassisk proportionerede, udtryksfulde vine, der afspejler en klassisk "old world" tilgang til vinfremstilling i kombination med bæredygtighed og innovation.

Erfaring og innovation
Mere end 30 års erfaring har bragt et dybt kendskab til det specifikke klima, jordbunden og vinstokkene i hver enkelt parcel - en viden, der anvendes til at producere den optimale frugt og samtidig fremhæve hver enkelt parcels smagsprofil i vinene.

Pine Ridge Dijon Clones Chardonnay
Pine Ridge var blandt de første til at plante Chardonnay vinstokke af franske "Dijon Clones" i det kølige Carneros område, der ligger nær kysten hvor Napa og Sonoma Valleys munder ud. Vinstokkene står tæt tilplantede på rodstokke, der giver en lille produktion af ekstremt koncentrerede druer. Druerne håndhøstes om natten ved optimal modenhed i begyndelsen af oktober. Druerne håndsorteres ved ankomsten til kælderen og presses uden afstilkning. 40 % af mosten gæres i ny fransk eg, og lagres efterfølgende i seks måneder med regelmæssig omrøring af bundfaldet (battonage). Den malolaktisk gæring blokeres for at bevare optimal friskhed og mineralitet. Resultatet er en fænomenal Chardonnay, med uset kompleksitet, koncentration, fylde og mineralitet.

14,1
Chardonnay
Faste oste, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Ost, Pasta, Skaldyr, Tapas
0,75 liter
Californien
Tilsat
Korkprop
U.S.A