På lager

2019 Praesulis Markus Prackwieser Gump Hof

Pris pr. stk. 319,00  DKK

Druerne høstes ved et udbytte på 45 hl/ha. Ved hjemkomst til vineriet, udblødes druerne i
en uge på drueskindet ved lave temperaturer, hvorefter mosten gærer i op til to uger.
Vinen gennemgår den malolaktiske gæring små egetræsfade, hvor den også lagrer i 12
måneder, før den tappes på flaske. Det resulterer i en elegant og frisk Pinot Noir, som er
meget ren i udtrykket. Næsen byder på vilde bær, bjergblomster og sort peber. Smagen er
saftig med velintegrerede, bløde tanniner, som folder sig ud og giver en behagelig
mundfylde. Vinen er helstøbt, harmonisk og en sand fornøjelse. Cool climate Pinot Noir af
høj klasse!

Årgang
2019
Sulfitter
Tilsat
Område
Alto Adige
Alkoholfri
Ingen
Producent
Markus Prackwieser Gump Hof
Serveringsforslag
Kød, Oksekød, Ost, Svampe, Svinekød, Vildt
Drue
Pinot Noir
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Italien
EAN-nr:
8056684734115

Siden 2000 har Markus Prackwieser haft ansvaret for de 6 hektarer med vinmarker, som
ligger i 400 – 500 meters højde på skråninger med en hældning på svimlende 50 – 70%.
En tredjedel er tilplantet med Pinot Noir og den lokale Vernatsch (Schiava Grossa), mens
der gror Sauvignon Blanc, Pinot Blanc og Gewürztraminer på de resterende to tredjedele.
Disse druetyper trives i den kalkstensrige jordbund med grus på en bund af kvartsporfyr.
Mikroklimaet præges af konstant skiftende vindforhold. Om dagen blæser der lun
middelhavsvind fra Gardasøen, og om natten strømmer kølig vind fra Dolomitterne ned
over vinmarkerne. Det tilfører sprøde, friske noter og kompleksitet til de smagsintense og
karakterfyldte vine. Gæring og lagring af vinene afhænger af druetypen og vinmarken og
foregår i enten rustfri ståltanke, små egetræsfade eller større egetræsfade under idéelle
forhold i kælderen, som er hugget ud af den oprindelige klippevæg

 

Druerne høstes ved et udbytte på 45 hl/ha. Ved hjemkomst til vineriet, udblødes druerne i
en uge på drueskindet ved lave temperaturer, hvorefter mosten gærer i op til to uger.
Vinen gennemgår den malolaktiske gæring små egetræsfade, hvor den også lagrer i 12
måneder, før den tappes på flaske. Det resulterer i en elegant og frisk Pinot Noir, som er
meget ren i udtrykket. Næsen byder på vilde bær, bjergblomster og sort peber. Smagen er
saftig med velintegrerede, bløde tanniner, som folder sig ud og giver en behagelig
mundfylde. Vinen er helstøbt, harmonisk og en sand fornøjelse. Cool climate Pinot Noir af
høj klasse!