Prunotto - Barbaresco DOCG

På lager

399,00 kr

90 point af Antonio Galloni, Vinous Media: "The 2011 Barbaresco is a pretty, entry-level offering. Sweet tobacco, crushed flowers, orange peel, spices, anise and dried cherries lift from the glass in a feminine, gracious Barbaresco with considerable near and medium-term appeal. Despite its mid-weight personality, the 2011 has more than enough depth and density to drink well for at least a handful of years."


Klassisk Barbaresco med en intens granatrød farve. Duften er dyb og kompleks med masser af moden frugt og  strejf af lakrids. Smagen er fyldig og fløjlsblød med lang eftersmag, der vidner om 14 måneders lagring på både små egefade og traditionelle store fade fra dette område. Server vinen til kraftige kødretter

Serveringsforeslag

2011
13,5%
Barbaresco
Prunotto
Fjerkræ, Gris, Kalv, Lam, Svampe, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Alfredo Prunotto - passion og kvalitet fra Alba
Prunotto er grundlagt i 1904 og har siden specialiseret sig i fremstillingen af de store vine
fra Alba. Prunotto regnes som én pioner, idet man som det første hus i 1961 tappede
vinene fra de bedste enkeltmarker separat og med markens navn på etiketten. Passion og
en utrættelig stræben efter kvalitet er udgangspunktet for Prunotto, der kombinerer
traditionerne fra området med den mest moderne teknologi.

Antinori i Piemonte
I 1989 indledte Marchesi Antinori sit samarbejde med Prunotto. De første 5 år var det et
distributionssamarbejde, men da de daværende ejere, Colla brødrene, valgte at gå på
pension, købte Marchesi Antinori Prunotto. Under ledelse af Piero Antinoris ældste datter,
Albiera, er der investeret massivt i Prunotto og i vinmarker i de bedste områder. Blandt
dem Costamiole i Agliano, 7 ha. i Barolo Bussia Cru marken, 5 ha. i Barbaresco Cru'en Bric
Turot, 26 ha. med Barbera i Asti, samt 5 ha. i Treiso til produktion af Moscato d’ Asti. Under
Antinoris ledelse er ejendommen perfektioneret fra A til Z, og vinene har aldrig været
bedre. I 1999 indviede man nye kældre i Alba, og i 2015 indvies nye kældre og
produktionsfaciliteter til topvinene i Bussia.

Prunotto Barbaresco DOCG
Barbaresco fremstilles 100 % af Nebbiolo druer. Prunotto høster sine druer fra marker
omkring Barbaresco, Treiso og Neive. De udvalgte druer presses og mosten gærer. Den
malolaktiske gæring er ovre inden udgangen af vinteren, og herefter lagrer vinen i 12
måneder. En del af vinen ligger på fade, der er imellem 50 og 100 hl. Fadene er fremstillet
af eg fra Slavonien og fra Frankrig. En lille del af vinen lagrer på barriques, der har været
anvendt én gang tidligere. Når vinen er tappet på flaske, lagrer den i yderligere 10
måneder på flaske, før den sendes på markedet.
Vinen er intens granatrød. Duften er dyb og kompleks med masser af moden frugt og
strejf af lakrids. Smagen er fyldig og fløjlsblød med lang eftersmag, der vidner om 14
måneders lagring på både små egefade og traditionelle store fade fra dette område.
Server vinen til kraftige kødretter.

2011
13,5%
Barbaresco
Prunotto
Fjerkræ, Gris, Kalv, Lam, Svampe, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien