Prunotto - Pian Romualdo Barbera d´Alba

På lager

299,00 kr

Barbera druerne til denne vin høstes fra marken Pian Romualdo i Barolo kommunen Monforte d’Alba. Jorden er her særligt rig på mergel og kalk og giver en Barbera med en udsøgt frugt. Vinifikationen er traditionel, og den unge vin ligger 12 måneder på fad. En del af høsten lagres på 50 hl "botti" og en del på små barriques, der har været brugt en gang tidligere. Pian Romualdo byder på en rig og kompleks, mineralsk duft med modne sorte bær og krydderurter. Smagen er fyldig og aromatisk med en lang, detaljeret eftersmag. En superb Barbera, der klæder stegt kød, vildt og faste, modne oste.

Serveringsforeslag

Kylling
Ost
2015
14,00
Barbera
Faste oste, Fjerkræ, Kalv, Kylling, Kød, Oksekød, Ost, Tapas, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Alfredo Prunotto - passion og kvalitet fra Alba
Prunotto er grundlagt i 1904 og har siden specialiseret sig i fremstillingen af de store vine fra Alba. Prunotto regnes som én pioner, idet man som det første hus i 1961 tappede vinene fra de bedste enkeltmarker separat og med markens navn på etiketten. Passion og en utrættelig stræben efter kvalitet er udgangspunktet for Prunotto, der kombinerer traditionerne fra området med den mest moderne teknologi.

Antinori i Piemonte
I 1989 indledte Marchesi Antinori sit samarbejde med Prunotto. De første 5 år var det et distributionssamarbejde, men da de daværende ejere, Colla brødrene, valgte at gå på pension, købte Marchesi Antinori Prunotto. Under ledelse af Piero Antinoris ældste datter, Albiera, er der investeret massivt i Prunotto og i vinmarker i de bedste områder. Blandt dem Costamiole i Agliano, 7 ha. i Barolo Bussia Cru marken, 5 ha. i Barbaresco Cru'en Bric Turot, 26 ha. med Barbera i Asti, samt 5 ha. i Treiso til produktion af Moscato d’ Asti. Under Antinoris ledelse er ejendommen perfektioneret fra A til Z, og vinene har aldrig været bedre. I 1999 indviede man nye kældre i Alba, og i 2015 tog man nye kældre og produktionsfaciliteter i brug til topvinene i Bussia.

Pian Romualdo - Barbera d’Alba DOC
Barbera druerne til denne vin høstes fra marken Pian Romualdo i Barolo kommunen Monforte d’Alba. Jorden er her særligt rig på mergel og kalk og giver en Barbera med en udsøgt frugt. Vinifikationen er traditionel, og den unge vin ligger 12 måneder på fad. En del af høsten lagres på 50 hl "botti" og en del på små barriques, der har været brugt en gang tidligere. Pian Romualdo byder på en rig og kompleks, mineralsk duft med modne sorte bær og krydderurter. Smagen er fyldig og aromatisk med en lang, detaljeret eftersmag. En superb Barbera, der klæder stegt kød, vildt og faste, modne oste.

2015
14,00
Barbera
Faste oste, Fjerkræ, Kalv, Kylling, Kød, Oksekød, Ost, Tapas, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien