På lager

2019 Quilt Napa Valley- Cabernet Sauvignon

Pris pr. stk. 395,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 349,00  DKK

Quilt Cabernet er essensen af vin fra Californien. Den er mørk og intens som opnås ved at lade druerne hænge længere end normalt på stokkene. Det er lidt en gambling, for hvis vinteren lige pludselig sætter tidligt ind, kan det ikke undgå at ramme udbyttet. 

Farven er dyb lilla...nogle vil næsten sige sort og op fra glasset hvirvler crème de cassis, violer, chokolade, vanilje sammen med strejf af syrener, anis og kardemomme. Smagen giver dig masser af mørk frugt, mørk chokolade, sød tobak, mokka, læder, cigarkasse, vanilje og sød lakrids. Det heler munder ud i en rig, krydret finish, der bare bliver ved og ved.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Californien
Alkoholfri
Ingen
Producent
Quilt Wines - Joseph Wagner
Serveringsforslag
Blåskimmel, Grill, Kød, Oksekød, Vildt
Drue
Cabernet Sauvignon
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
15,2%
Land
U.S.A
EAN-nr:
859889006005

Joseph Wagner var winemaker af Caymus Cabernet Sauvignon i 5 år, så da han besluttede sig for at lave Quilt Cabernet, var det lidt som at komme 'hjem' igen. 

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. 

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. 

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeCalifornien
AlkoholfriIngen
ProducentQuilt Wines - Joseph Wagner
ServeringsforslagBlåskimmel, Grill, Kød, Oksekød, Vildt
DrueCabernet Sauvignon
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %15,2%
Land U.S.A
EAN-nr:859889006005