På lager

Quilt- Chardonnay 2018

Pris pr. stk. 249,00 DKK

Chardonnay udelukkende fra marker i Carneros District, hvor klimaet er markant køligere og mere tåget end de fleste andre steder i Napa Valley. Jorden i Carneros har desuden et højt indhold af ler, som sammen med de kølige vinde, skaber en vin med en lækker flintet mineralitet.

Alle klaser blev presset hele og juicen modnet i 15 måneder på franske egefade, hvoraf hele 70% var helt nye. Ud er kommet en både kompleks og nærmest cremet vin, der igen viser, hvad winemaker Joe Wagner kan.

Farven er lys gul med et gyldent skær. Stik snuden i glasset og du kommer med stor sandsynlighed til at tænke på gule pærer, Fuji æbler, citron, honning og til sidst en antydning af karamel. Smagen er frisk og fyldig med noter af citronskal, nektarin, modne pærer, gule æbler, kiwi og ananas. Et super glas til prisen … som altid når Joe Wagner står bag.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Napa Valley
Alkoholfri
Ingen
Producent
Quilt Wines - Joseph Wagner
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,6%
Land
U.S.A

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. Ham kan vi lide … ligeså godt som hans vine.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeNapa Valley
AlkoholfriIngen
ProducentQuilt Wines - Joseph Wagner
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,6%
Land U.S.A