På lager

2017 Radford Dale Freedom Pinot Noir

Pris pr. stk. 279,00  DKK

En fantastisk Pinot, karakteriseret ved sin finesse og balance, snarere end rå kraft. Den er bemærkelsesværdig kompleks og aromatisk med en smidig og silkeagtig smag. En af de bedste Pinot Noir vine i verden uden for Bourgogne.

Sulfitter
Tilsat
Område
Elgin
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kylling, Kød
Drue
Pinot Noir
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5
Land
Sydafrika
EAN-nr:
6009674910398

Radford Dale - blandt Sydafrikas bedste vine
Radford Dale blev grundlagt i 1998 af Barossa Valleys Ben Radford og britisk fødte, og Bourgogne opvoksede, Alex Dale. Ideen med Radford Dale er at skabe nogle af Sydafrikas mest kompromisløse og terroirdrevne vine. Den Rhône baserede vitikulturist og ønolog, Edouard Labeye, er partner og vinmager, og har været med til at udsøge de bedste terroirs og opfylde visionen om at producere nogle af Sydafrikas bedste vine.

Elgin - et af Sydafrikas køligste vinområder
At matche de enkelte druesorter med det optimale terroir har øverste prioritet hos Radford Dale. Efter flere års research efter det perfekte sted at dyrke Bourgognes sensitive Pinot Noir drue, slog Alex Dale og hans team sig ned i det lidet kendte Elgin område. Elgin, der befinder sig nær kysten ca. 100 kilometer øst for Cape Town, er blandt Sydafrikas køligste vinområder. Vinmarkerne befinder sig 3-500 meter over havets overflade, og køligheden gør, at druerne får den lange modningsperiode, der giver det mest intense og komplekse aromaer. Jordbunden består overvejende af Table Mountain sandsten og Cartref jorde, der giver vine med en udsøgt mineralitet.

Radford Dale Freedom Pinot Noir
Navnet Freedom hentyder til den frihed, Radford Dale har i Sydafrika, til at fremstille vinen som de finder bedst - i modsætning til Bourgogne, hvor bureaukrati og snærende regler, ind i mellem sætter avlerne på overarbejde. Intet spares ved fremstillingen. De modne druer sorteres i marken, hvor druer og klaser, der ikke er perfekte, fjernes inden høst. Kun perfekt modne og struttende sunde druer håndhøstes tidligt om morgenen, lægges i små kasser, der rummer 15 kilo, og transporteres til vineriet. Klaserne afstilkes - og en del af druerne knuses inden gæringen, der finder sted i små åbne gæringskar og på den naturlige gær. Der foretages daglig pigeage, hvor druerne stødes ned i den gærende most pr. håndkraft, for at trække farve og tanniner ud. Fokus er på at ikke at overekstrahere, da ægte Pinot Noir mere end noget andet handler finesse, elegance og aromatisk styrke. 11 måneders lagring på fad sætter prikken over i'et. Resultatet er en fantastisk Pinot, karakteriseret ved sin finesse, balance og fyldighed, snarere end rå kraft. Den er bemærkelsesværdig kompleks og aromatisk med en smidig og silkeagtig smag. En af de bedste Pinot Noir vine i verden uden for Bourgogne. Er du til Chambolle-Musigny vil du elske Freedom Pinot Noir!

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådeElgin
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagFjerkræ, Kylling, Kød
DruePinot Noir
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5
Land Sydafrika
EAN-nr:6009674910398