På lager

2017 Radford Dale- Syrah

Pris pr. stk. 219,00  DKK

Druerne håndplukkes, afstilkes og gennemgår en kold maceration (udblødning) inden
gæringen. Under gæringen benyttede Alex og Ben sig af overpumpning af mosten og
pigeage, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most. Alt for at sikre
maksimal farve, struktur og rigdom. Vinen blev efterfølgende macereret på drueskindet i
to uger og fadlagret i 14 måneder på 75% fransk eg og 25% amerikansk eg. Alex og Ben
benyttede sig af avancerede teknikker som ”micro oxygenation” i fadene, for at sikre en
blød tannin struktur.
I glasset en fantastisk Shiraz. Sydafrika guru nummer ét, John Platter, beskrev den med
ordene: ”..Rhône like flavour array (black pepper, chocolate, whiff wild herb) But there’s
some Aussie smoked bacon too..”
En fantastisk og sjælden Shiraz, der vil udvikle sig perfekt de næste 3-7 år. Server af store
glas til de fineste kødretter med vildt, lam og okse. Gerne grillet.

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Stellenbosh
Alkoholfri
Ingen
Producent
Radford Dale
Serveringsforslag
Grill, Lam, Oksekød, Vildt
Drue
Syrah/Shiraz
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Sydafrika
EAN-nr:
6005305001787

Radford Dale: Stellenbosch prestige producent
Radford Dale er med en årlig produktion på bare 300 kasser Shiraz blandt micro
producenterne i Sydafrika. Bag navnet gemmer sig Barossa Valley fødte Ben Radford og
britiske Alex Dale, der i øvrigt har boet mere end halvdelen af sit liv i Bourgogne.
Eneste objektiv er maksimal kvalitet. Uden kompromiser af nogen art, men tilsat en god
portion af uhøjtidelighed og sjov. Og så skal vinene yde fremragende ”Value for Money”.
Hemmeligheden bag potentiel og ægte kvalitet ligger i vinmarkerne. Ikke for at
underestimere vinmagerens rolle, for vinmageren kan forløse – eller i værste fald
ødelægge den potentielle kvalitet vinmarkerne bringer!
Udgangspunktet for Radford Dale Shiraz er nogle af de bedst beliggende vinmarker i det
sydlige Stellenbosch’s Helderberg region, med udsigt til False Bay og kølende vinde. Det
kuperede terræn giver hver enkelt lille parcel sit microklima, noget der er med til at øge
vinens kompleksitet.
New World frugt – europæisk stil og struktur
Med deres fremragende Shiraz søger Alex og Ben at kombinere det bedste fra den nye
verden med det bedste fra den Europæiske tradition. Det vil sige den solmodne, lækre og
rige frugt med den faste struktur og finessen fra de bedste europæiske vine. Mentor er på
mange måder Syrah guru’en Alain Graillot i Crozes Hermitage (år efter år i 93 Parker points
ligaen med sin Crozes).
Druerne håndplukkes, afstilkes