På lager

Revello - Barbera D'alba

Pris pr. stk. 149,00  DKK

Dyb rubinrød. Typisk, primær-og bær-frugtig Barbera d’Alba med dejlig og saftig smagsfylde. Balanceret og med stor umid-delbar appel.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Grill, Kalv, Krydret/Stærk mad, Kød, Pasta, Tapas
Drue
Barbera
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Revello-familien har været druedyrkere i frazione An-nunziata di La Morra siden 1954. I starten solgte fami-lien druerne, senere flaskede man i en periode også selv. De to brødre Carlo og Lorenzo Revello endte med at overtage gården i 1990 med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med stærk in-spiration fra Elio Altare. 1992 blev første årgang for Barolo. På kort tid etablerede Carlo og Enzo sig som baroliste af første kategori, med moderne inklinationer og en tilgang med kortere macerationstider og barri-quelagring for Barolo. Der arbejdes med bæredygtig produktion, grønthøstning og lave høstudbytter og vinene gæres med vildgæren fra druerne og de hver-ken klares eller filtreres, for at bevare et optimum af duft og smag. I 2016 besluttede brødrene at foretage en bodeling, for at kunne tilgodese deres børn. Enzo Revello beholder retten til navnet Fratelli Revello og den oprindelige ejendom og cantina og hans datter Elena bliver mere og mere involveret, mens sønnen Simone netop er blevet færdig på ønologskolen i Alba. Carlo, hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra. Mar-kerne er delt og brødrene har ca. 7,5 ha marker hver. Enzo kommer fremover til at fremstille 10 vine, her-under Barbera d’Alba Ciabot du Re, Barolo, Barolo Gattera, Barolo Conca og fra årgang 2013 en Barolo Cerretta fra Serralunga d’Alba, med en forventet sam-let årlig produktion på omkring 55.000 flasker.
Barbera d’Alba fremstilles af druer, der kommer fra Annunziata di La Morra, og er et strålende eksempel på denne saftige, primærfrugtige vin, der har en frisk ganeopkvikkende syre og et meget beskedent tannin-indhold. Med sin ligefremme, bærsprudlende karak-ter er den særdeles let at holde af, og den er sammen-sat og sansefængende nok til at interessere mere end blot sporadisk. Gastronomisk hører denne vintype til i den første del af det typiske menuforløb i Langhe-køkkenet, hvor den er særdeles alsidig og den er skøn lettere afsvalet, hvis man ønsker at drikke rødt i som-mervarmen. Også den friske Barbera d’Alba formes af stedet og som det ofte ses er den lysere i bærfrugtsam-mensætningen end de tilsvarende versioner fra ek-sempelvis Monforte d’Alba. Revellos Barbera d’Alba fremviser en særdeles indbydende La Morra-karakter.

Specifikationer
Årgang2021
SulfitterTilsat
OmrådePiemonte
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagGrill, Kalv, Krydret/Stærk mad, Kød, Pasta, Tapas
DrueBarbera
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien