Ikke på lager

Revello - Langhe Nebbiolo

Pris pr. stk. 175,00  DKK

Rubinrød, henimod granat. Næ-se med typisk Nebbiolo-floralitet og nuanceret rød bærfrugt, blommer og lakrids. Flot afstemt med smidige tanniner og med nerve og karakter i afslutningen.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Fratelli Revello
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kalv, Pasta, Svampe, Svinekød, Tapas
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Italien

Revello-familien har været druedyrkere i frazione An-nunziata di La Morra siden 1954. I starten solgte fami-lien druerne, senere flaskede man i en periode også selv. De to brødre Carlo og Lorenzo Revello endte med at overtage gården i 1990 med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med stærk in-spiration fra Elio Altare. 1992 blev første årgang for Barolo. På kort tid etablerede Carlo og Enzo sig som baroliste af første kategori, med moderne inklinationer og en tilgang med kortere macerationstider og barri-quelagring for Barolo. Der arbejdes med bæredygtig produktion, grønthøstning og lave høstudbytter og vinene gæres med vildgæren fra druerne og de hver-ken klares eller filtreres, for at bevare et optimum af duft og smag. I 2016 besluttede brødrene at foretage en bodeling, for at kunne tilgodese deres børn. Enzo Revello beholder retten til navnet Fratelli Revello og den oprindelige ejendom og cantina og hans datter Elena bliver mere og mere involveret, mens sønnen Simone netop er blevet færdig på ønologskolen i Alba. Carlo, hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra. Mar-kerne er delt og brødrene har ca. 7,5 ha marker hver. Enzo kommer fremover til at fremstille 10 vine, her-under Barbera d’Alba Ciabot du Re, Barolo, Barolo Gattera, Barolo Conca og fra årgang 2013 en Barolo Cerretta fra Serralunga d’Alba, med en forventet sam-let årlig produktion på omkring 55.000 flasker.
Nebbiolo Langhe er en vintype, der tjener to funktio-ner. Dels muliggør den ofte, at kun de bedste og mest favoriserede planter kan anvendes til produktion af Barolo eller Barbaresco, og endelig er det potentielt også en skøn vin i sin egen ret, der tillader producen-ten at fremvise en lettere struktureret og mere pri-mærfrugtig side af druen, som tilmed er meget gastro-nomisk anvendelig. Revellos Nebbiolo Langhe er net-op en sådan violduftende og skønt frugtig vin, der op-nås gennem særlig vinifikation og kortere lagring på ståltanke. Strukturen er nøje afstemt, men de umid-delbare, varietale egenskaber er bevarede og accentu-erede. Det er en karakterfuld vin af en smuk sammen-sathed, der er skabt til at kunne nydes med det sam-me, også af dem, der til tider finder en Barolos tannin-struktur for udfordrende.

Specifikationer
Årgang2021
SulfitterTilsat
OmrådePiemonte
AlkoholfriIngen
ProducentFratelli Revello
ServeringsforslagFjerkræ, Kalv, Pasta, Svampe, Svinekød, Tapas
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14%
Land Italien