På lager

Revello- Le Radici Barolo 2019

Pris pr. stk. 225,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/2 stk. 175,00  DKK

Rubinrød, henimod granat. Detaljeret aromatisk profil med noter af potpourri, røde bær og variationer af kirsebær. Velstruktureret, harmonisk og med den forventede tanninstruktur

• Falmede og friske roser
• Jordbær, kirsebær, blommer
• Lakrids, trøfler, tobak

Druerne kommer hovedsagelig fra en del af overskudsproduktionen, der ellers ville være solgt fra som bulk-vin. Aftalen muliggør at vi kan tilbyde en Barolo, hvor der er en ekstraordinær god sammenhæng mellem pris og kvalitet, og her fås en varietal- og typerigtig Barolo med floralitet og saftig, kirsebær-domineret frugt og den forventede struktur.
Vinen er barriquelagret og præsenterer sig flot allerede i ungdommen. Navnet Le Radici – rødderne – skal henvise til, at det er en autentisk Barolo, med rødder i Langhe, der fremviser de karakteristika, der har gjort området og vintypen berømt og eftertragtet.
Barolo Le Radici er en Private Label for Adriat Vinimport, der fremstilles og aftappes af Revello, men som ikke indgår i den officielle Revello-portefølje, og derfor figurerer deres navn heller ikke på etiketten.

Årgang
2019
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Revello
Serveringsforslag
Brushetta, Grill, Kød, Svampe
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
15%
Land
Italien

Revello-familien har været druedyrkere i frazione Annunziata di La Morra siden 1954. I starten solgte familien druerne, senere flaskede man i en periode også selv. De to brødre Carlo og Lorenzo Revello endte med at overtage gården i 1990 med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med stærk inspiration fra Elio Altare. 1992 blev første årgang for Barolo. På kort tid etablerede Carlo og Enzo sig som baroliste af første kategori, med moderne inklinationer og en tilgang med kortere macerationstider og barriquelagring for Barolo. Der arbejdes med bæredygtig produktion, grønthøstning og lave høstudbytter og vinene gæres med vildgæren fra druerne og de hverken klares eller filtreres, for at bevare et optimum af duft og smag. I 2016 besluttede brødrene at foretage en bodeling, for at kunne tilgodese deres børn. Enzo Revello beholder retten til navnet Fratelli Revello og den oprindelige ejendom og cantina og hans datter Elena bliver mere og mere involveret, mens sønnen Simone netop er blevet færdig på ønologskolen i Alba. Carlo, hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra. Markerne er delt og brødrene har ca. 7,5 ha marker hver. Enzo kommer fremover til at fremstille 10 vine, herunder Barbera d’Alba Ciabot du Re, Barolo, Barolo Gattera, Barolo Conca og fra årgang 2013 en Barolo Cerretta fra Serralunga d’Alba, med en forventet samlet årlig produktion på omkring 55.000 flasker.

Specifikationer
Årgang2019
SulfitterTilsat
OmrådePiemonte
AlkoholfriIngen
ProducentRevello
ServeringsforslagBrushetta, Grill, Kød, Svampe
DrueNebbiolo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %15%
Land Italien