Kontakt os

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl, så kontakt os.

Telefon: 74 42 17 08

Kontakt vores kundeservice!
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Tenuta Guado al Tasso - Matarocchio Se fuld størrelse

Tenuta Guado al Tasso - Matarocchio

Rødvin - Cabernet Franc - 75 cl - 14,00% Vol.

Flere detaljer

DKK 2.795,00

Bolgheri - topvine fra Italiens vinelite
Bolgheri vinene produceres i kommunen Castagneto Carducci i provinsen Livorno i Toscana. Områdets vine fik deres internationale gennembrud i 1974, da en 6 år gammel vin fra området vandt en smagning over en række af de bedste vine fra Bordeaux. Kvalitetspotentialet i Bolgheri er enormt, og det understreges af, at området i dag rummer hele Italiens elite af vinmagere.

Tenuta Guado al Tasso - toppen af Bolgheri
Oprindeligt tilhørte Tenute Guado al Tasso della Gheradesca familien, hvis rødder i regionen går mere end 1.200 år tilbage. I 1930'erne tilfaldt ejendommen Carlotta della Gherardesca Antinori, som er Marchese Piero Antinoris moder. Tenuta Guado al Tasso er på 1.000 hektar, hvoraf de 300 hektar er beplantet med vinmarker. Vinmarkerne befinder sig i centrum af det såkaldte "Bolgheri amfiteater", der består af rullende bjergskråninger, der omgiver et fantastisk plateau, som skråner blidt mod havet og skaber et mikroklima med unikke egenskaber. Markerne er tilplantet med både Vermentino, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot.

Matarocchio - sjælden Cabernet Franc i verdensklasse
Guado al Tassos sjældne Matarocchio fremstilles 100 % af Cabernet Franc. Druerne blev håndhøstet og lagt i kasser, der rummer 15 kilo, så alle klaser når intakte til kælderen. Druerne blev håndsorteret ad to omgange, før og efter afstilkningen, hvorefter de blev presset blidt og transporteret til gæringskarrene. Her gennemgik de en 5 dages koldmaceration, for at sikre maksimal farve og aroma. Herefter blev temperaturen hævet til 25 grader og druene blev nu gæret langsomt med i alt 30 dages skindkontakt. Den malolaktiske gæring og den efterfølgende 18 måneder lange lagring fandt sted i 100 % nye 228 liters fade af fransk eg. Efter lagring udvalgte Antinori alene de fade, hvor integrationen mellem vin og eg var optimal, og vinen blev herefter tappet på flaske. Matarocchio udviser en aldeles enestående kombination mellem koncentration og finesse. Duften er intens og kompleks med noter af mørk chokolade, brombær og solbær. Smagen er enestående, dyb, rig og silkeagtig og med en fantastisk længde i eftersmagen.