Prosecco
Prosecco DOC fremstilles i Veneto og Friuli, Venezia og Giulia-regionerne i det nordøstlige Italien. Prosecco DOCG er fra det historiske område omkring Conegliano og Valdobbiadene, hvor vinmarkerne er plantet på terrasser, hvilket giver et lavere udbytte og dermed en højere kvalitet.
Vigtigste druesort er Glera, der indtil 2009 var kendt under navnet Prosecco. Når Glera druen dyrkes på velplacerede marker med lidt hældning og på en mager jordbund, kan den yde appetitvækkende friske, blomstrede vine med en fin aroma af eksotisk frugt og gerne et karakteristisk strejf af mandel i eftersmagen.
Salatin familien har boet i området omkring Conegliano og Valdobbiadene lige nord for Venedig siden 1528. Vinfirmaet blev stiftet i 1947, og de 44 hektar med vinmarker drives i dag af grundlæggerens børn og børnebørn. De kombinerer moderne teknologi med traditionelle værdier og fremelsker appetitvækkende Prosecco’er karakteriseret af sprød og frisk syre, fokus på frugt og relativ lav alkohol. Med andre ord Prosecco til enhver anledning: Reception, studenterfest, skovtur, gadefest, bryllup, fødselsdag og så videre…
Frisk og med god balance mellem frugt og sødme
Denne Prosecco er lavet på druer, som udelukkende kommer fra DOC-vinmarker i Treviso. Det er en typisk Processo med fokus på friske frugter og med en halvsød smag. Den byder på vidunderlige aromaer af grønt æble, fersken og florale toner af akacie og jasmin. Den vedvarende mousse er forfriskende og sprød. Er velegnet til aperitif og fiskeforretter.