Prosecco
Prosecco DOC fremstilles i Veneto og Friuli, Venezia og Giulia-regionerne i det nordøstlige
Italien. Prosecco DOCG er fra det historiske område omkring Conegliano og Valdobbiadene,
hvor vinmarkerne er plantet på terrasser, hvilket giver et lavere udbytte og dermed en
højere kvalitet.
Vigtigste druesort er Glera, der indtil 2009 var kendt under navnet Prosecco. Når Glera
druen dyrkes på velplacerede marker med lidt hældning og på en mager jordbund, kan den
yde appetitvækkende friske, blomstrede vine med en fin aroma af eksotisk frugt og gerne
et karakteristisk strejf af mandel i eftersmagen. Alt efter årgangen er der til denne
Prosecco Rosé anvendt 10-15 % Pinot Nero.
Salatin familien har boet i området omkring Conegliano og Valdobbiadene lige nord for
Venedig siden 1528. Vinfirmaet blev stiftet i 1947, og de 44 hektar med vinmarker drives i
dag af grundlæggerens børn og børnebørn. De kombinerer moderne teknologi med
traditionelle værdier og fremelsker appetitvækkende Prosecco’er karakteriseret af sprød
og frisk syre, fokus på frugt og relativ lav alkohol. Med andre ord Prosecco til enhver
anledning: Reception, studenterfest, skovtur, gadefest, bryllup, fødselsdag og så videre…