San Fillippo - Brunello di Montalcino

På lager

649,00 kr

96 point af James Suckling


The transparency of fruit to this wine is so pretty with sliced black cherries and orange peel. Fresh and aromatic. Full body. Tight and polished with ultra-fine tannins and an intense and focused finish. A beauty. Drink after 2022.


Der er produceret 15.000 flasker i denne årgang. Vinmarken er øst og nordøst vendt og høstes med blot 7 tons pr. ha.

Serveringsforeslag

2016
14,5%
Sangiovese
San Fillippo
Grill, Kalv, Kød, Oksekød, Svampe
0,75 liter
Montalcino
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Vinhuset – baggrund:

I de bløde bakker et par kilometer uden for Montalcino finder man San Filippos ca. 10 ha vinmarker med tilhørende topmoderne vineri, der har ydervægge som er 450 år gamle. Så alt ånder idyl og historie, men bag de rustikke vægge bliver en af verdens bedste Brunello til.

Den lille vingård arbejder med detaljerne fra start til slut og så er de begunstiget fra naturens side til at Sangiovesen stortrives på deres marker. Vinmarkerne befinder sig i 240-310 meters højde og jordbunden består primært af kalksten og gamle havfossiler. De fleste marker er nord og nordøst vendte og netop her finder man en af forklaringerne på vinenes elegance.

I kældrene anvendes både cement og rustfrie ståltanke til gæringsprocesserne, og efterfølgende bruges et mix af store bottis og barriques til fadlagringen.

Vin – produktion:
James Suckling:
"Complex and refined aromas of blackberries, flowers, sandalwood and a hint of vanilla follow through to a full body with dusty,
polished tannins that are extremely long and flavorful. Muscular, yet agile at the same time. Try after 2025".
Denne vin er lavet på 100% Sangiovese.
Farven er rubinrød med nuancer, der har tendens til granat. Den intense, fine og komplekse parfume udvikler sig på noter af Morello kirsebær forstærket af en baggrundsnote af krydderier, hovedsagelig kanel og nelliker. I munden efterfølges den indledende taktile fase, hvor vi kan værdsætte strukturen, fylden og rundheden, af en vedholdende finish sikret af det tætte og silkebløde tanniske skud og en harmonisk tilbagevenden af de aromatiske slutnoter.
Denne perle laves i meget små mængder og er kernen af Lucere marken. Kun det bedste kommer med. Vinen ligger, som den skal, 36 måneder på fad og det er delvist barriques og store fade.

2016
14,5%
Sangiovese
San Fillippo
Grill, Kalv, Kød, Oksekød, Svampe
0,75 liter
Montalcino
Tilsat
Korkprop
Italien