På lager

2020 San Giusto Rentenano Chianti Classico Riserva

Pris pr. stk. 350,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/2 stk. 275,00  DKK

Dyb rubinrød. Intens, varietaltro aromatisk profil med en bred pa-let af duftnoter. I munden tæt, ædel, stor smagsfylde, og med en markant, men moden og smidig tanninstruktur. Smukt kompo-neret og fuld af velsmag.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Toscana
Alkoholfri
Ingen
Producent
Fattoria San Giusto a Rentenano
Serveringsforslag
Grill, Kalv, Kød, Lam, Oksekød, Tapas
Drue
Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
15%
Land
Italien
EAN-nr:
8032618142027
Økologisk
Ja

San Giusto a Rentenano, Chianti Classico Riserva Le Baroncole 
Selve ejendommen er grundlagt før år 1200, og har tidligere været et nonnekloster. Gennem et ægteskab blev San Giusto a Rentenanno en del af familien Mar-tini di Cigalas tilværelse i 1914, og gik i arv til Enrico i 1956. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af hans børn, Luca, Francesco og Elisabetta. Luca og Frances-co har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta tager sig af det administrative. Fattoria San Giusto a Rentenano er hjemhørende i Gaiole, der giver nogle af de mest længelevende og velstrukturerede af alle Chi-anti. Idealet er at fremstille rene, præcise og varietal-tro vine, der nøje udtrykker deres territorio eller dyrk-ningssted og der grønthøstes i et omfang hvor 40-50% af den potentielle høst bortskæres. Der er i alt 160 ha jord, hvoraf de 31 ha er udlagt til vinmarker, hvorfra der fremstilles i omegnen af 85.000 flasker årligt. Mar-kerne er langt overvejende beplantet med Sangiovese, Toscanas store drue, som umiskendeligt giver de klas-siske vine herfra deres store egenkarakter. De to Chi-anti og den sublime Percarlo er alle sikre vidnesbyrd herom. Derudover dyrkes Canaiolo, Merlot, Malvasia og Trebbiano og de to sidstnævnte anvendes til frem-stillingen af ca. 2000 halvflasker af en både fortryllen-de og særdeles anerkendt Vinsanto af stor dybde og rigdom, der på helt traditionel vis lagres 5 år på små 50 liters egetræsfade kaldet caratelli. Merlot anvendes alene til La Ricolma, som er blandt Italiens bedste på denne drue. Alle vine er stærkt anmelderroste.

San Giusto a Rentenanno fremstillede den første Chi-anti Riserva i 1975, men den første Chianti Riserva Le Baroncole er fra 2000, opkaldt efter den smukke allé, der fører op til vineriet. Luca laver den kun i de bed-ste år og druerne til vinen høstes da fra de mest vel-placerede og ældste Sangiovese-sektioner man råder over. Den manuelle plukning foregår typisk i septem-ber, men nogle gange helt hen i oktober måned. Det er en kraftfuld, men også særdeles elegant Gaiole-Chian-ti, der altid afsøger grænserne for vintypens potentia-le. Altid dyb, meget velstruktureret og kvalitetspræ-get med sin meget rene og komplekse Sangiovese-karakter. Den modner til stor skønhed og har en lang evolution på flaske. Det er ikke blot en fremragende Chianti Classico, men et stærkt udtryk for Gaiole og en verdensklasse-vin.