Seghesio - Cortina Zinfandel

På lager

399,00 kr

Seghesio familien har anvendt Zinfandel druer fra Sonomas Dry Creek Valley siden år 1900 af den simple grund, at de lerede jorde her udgør et af de bedste steder i verden at dyrke Zinfandel. Seghesios Cortina vinmark ligger netop i Dry Creek Valley, og familien sourcer yderlige druer fra en anden parcel i området, plantet i 1942. Resultatet er en topklasse Zinfandel, der rammer den idéelle balance mellem den ekstremt rige og bløde bærfrugt, der smyger sig på ganen med et lille strejf af hvid peber, og munder ud i en stor, koncentreret, mineralsk og silkeblød finish.

Serveringsforeslag

Kylling
Ost
15,1
Zinfandel
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Sonoma
Tilsat
Skruelåg
U.S.A

Mere information

Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store aktører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da unge Pete & Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. De ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet plantet af oldefar Edoardo Seghesio.

…til 30.000 kasser ekstraordinær vin
Familiens marker ligger i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og mange af vinstokkene er de oprindelige, som oldefaren havde plantet helt tilbage i 1890’erne! Pete & Ted lod den årlige produktion styrtdykke til 30.000 kasser, men til gengæld er kvaliteten nu sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent.

Zinfandel - arbejdshest og superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum.

Top Zinfandel fra et af Californiens bedste terroirs
Seghesio familien har anvendt Zinfandel druer fra Sonomas Dry Creek Valley siden år 1900 af den simple grund, at de lerede jorde her udgør et af de bedste steder i verden at dyrke Zinfandel. Seghesios Cortina vinmark ligger netop i Dry Creek Valley, og familien sourcer yderlige druer fra en anden parcel i området, plantet i 1942.Takket være grøn høst i august er hektarudbyttet holdt nede på latterligt lave 1,5 tons pr. acre. Gæringen forgik i små åbne gæringskar, der tillader pigeage, hvor drueskallerne med håndkraft stødes ned i den gærende most, for optimal ekstrahering af farve og aroma. Den efterfølgende fadlagring varede 14 måneder. Resultatet er en topklasse Zinfandel, der rammer den idéelle balance mellem den ekstremt rige og bløde bærfrugt, der smyger sig på ganen med et lille strejf af hvid peber, og munder ud i en stor, koncentreret, mineralsk og silkeblød finish.

15,1
Zinfandel
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Sonoma
Tilsat
Skruelåg
U.S.A