Seghesio - Rockpile Zinfandel

På lager

449,00 kr

Duften byder på kaskader af intens bærfrugt og en mineralitet, som er uden sidestykke i Zinfandel-vinenes verden. I munden folder vinen sig ud og åbner sig lag for lag med koncentreret bærfrugt, mokka, mineraler og vanille. En perfekt moden tannin sikrer vinens balance og et stort lagringspotentiale. Nydes af rummelige glas op til tyve år fra høståret, gerne som ledsager til kraftigt fjerkræ, oksekød eller lam.

Serveringsforeslag

ost
Ost
15,5
Zinfandel
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Sonoma
Tilsat
Korkprop
U.S.A

Mere information

Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store aktører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da unge Pete & Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. De ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet plantet af oldefar Edoardo Seghesio.

…til 30.000 kasser ekstraordinær vin 
Familiens marker ligger i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og mange af vinstokkene er de oprindelige, som oldefaren havde plantet helt tilbage i 1890’erne! Pete & Ted lod den årlige produktion styrtdykke til 30.000 kasser, men til gengæld er kvaliteten nu sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent.

Zinfandel - arbejdshest og superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum.

Monumental Zinfandel fra en vindblæst bunke sten
Seghesio leder løbende efter nye steder at dyrke vin i Sonoma, og med Rockpile har de virkelig ramt en guldåre. Rockpile er de stenede højderygge af nogle bakker i det nordlige Sonoma. Klimaet er ekstremt tørt og vindblæst, og man får virkelig ondt af de stakkels vinstokke, som kun med nød og næppe overlever i de barske omgivelser. Det er netop denne stress, der får Zinfandel-druen til at yde sit allerbedste.

Rockpile sætter nye standarder for Zinfandel-druen. Duften byder på kaskader af intens bærfrugt og en mineralitet, som er uden sidestykke i Zinfandel-vinenes verden. I munden folder vinen sig ud og åbner sig lag for lag med koncentreret bærfrugt, mokka, mineraler og vanille. En perfekt moden tannin sikrer vinens balance og et stort lagringspotentiale. Nydes af rummelige glas op til tyve år fra høståret, gerne som ledsager til kraftigt fjerkræ, oksekød eller lam.

15,5
Zinfandel
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Sonoma
Tilsat
Korkprop
U.S.A