Springbank Distillery Local Barley 9 Y.o Campeltown Single Malt

På lager

999,00 kr

Serien ”Local Barley” fra Springbank har sin oprindelse tilbage i 1960’erne, hvor en række whiskies blev produceret på lokalt dyrket byg. Fadene, som blev tappet mellem 1990 og 2001, blev kæmpehits blandt whiskynørder og de oprindelige Local Barleys er i dag nogle af de absolut største kultwhiskies. Efter cirka 15 års dvale har Springbank bragt serien tilbage, med 5 planlagte aftapninger over 5 år.
Dette er den 4. udgave i serien. Whiskyen er lavet på byg af typen Optic, dyrket på High Cattadale Farm. Den er lagret 9 år på 80% bourbonfade og 20% sherryfade og tappet i fadstyrke ved 57,7% alkohol. Der findes 9.700 flasker på verdensplan.

57,7
0,7 liter
Skotland
Whisky
Cambeltown
Single malt

Mere information

Serien ”Local Barley” fra Springbank har sin oprindelse tilbage i 1960’erne, hvor en række whiskies blev produceret på lokalt dyrket byg. Fadene, som blev tappet mellem 1990 og 2001, blev kæmpehits blandt whiskynørder og de oprindelige Local Barleys er i dag nogle af de absolut største kultwhiskies. Efter cirka 15 års dvale har Springbank bragt serien tilbage, med 5 planlagte aftapninger over 5 år.
Dette er den 4. udgave i serien. Whiskyen er lavet på byg af typen Optic, dyrket på High Cattadale Farm. Den er lagret 9 år på 80% bourbonfade og 20% sherryfade og tappet i fadstyrke ved 57,7% alkohol. Der findes 9.700 flasker på verdensplan.

Farve: Lys gylden.
Duft: Yes! Alle de rigtige noter af sod, asfalt, oliven, sort peber, diesel, kiks og karamel.
Smagsnoter: I munden er whiskyen meget fyldig og kompleks. Olieret. Smagen drejer sig om havsalt, honning, voks, tang og et let røgpræg. Lang eftersmag.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

 

57,7
0,7 liter
Skotland
Whisky
Cambeltown
Single malt