Stauning Whisky Distillery - Rye - Rum Cask Finish sep. 2019

På lager

595,00 kr

ko9rlwaj28m7fwgfmh4Stauning Rye - Rum Cask Finish Single Malt Whisky
Duft: Blyant, mint, rosin, molasse, honning, aprikos, vanilje, valnød, mørk chokolade, kanel og egetræ.
Smag: Fennikel, bivoks, tobak, figen, aprikos, karamel, egetræ, appelsin, æble og lakrids.
Afslutning: Lang sød eftersmag, appetitvækkende, frugtig, olieret og krydret

46,5
0,5 liter
Danmark
Whisky
Single malt

Mere information

Det efterhånden ikke helt lille Stauning destilleri ovre i udkanten af Skjern rider på en bølge af succes og når de så begynder at flirte med Rom, Run, Ron - eller hvad nu tidens mest ombejlede spiritus kalder sig – så får interessen for deres produkter endnu et nøk opad. Således blev juli-udgaven af denne Stauning Rye Rum Cask Finish udsolgt fra destilleriet på rekordtid, og det forlyder at Staunings danske og internationale forhandlere også (næsten) er drænet for flasker.

Der er tale om en videreudvikling af Staunings Malted Rye Whisky, der er blevet en klassiker for det succesfulde destilleri. Som navnet lader forstå, er der tale om en Whisky fremstillet på rugmalt samt en mindre andel bygmalt. Kornet er fra marker, der omgiver Stauning, og er maltet på gulv og herefter destilleret på små kobber pot stills opvarmet via åben ild i det her tilfælde i efteråret 2016. Efter destilleringen er Whiskyen lagret på nye hårdt brændte amerikanske fade af hvid eg i 3 år hvorefter den har fået ekstra kant via yderligere 6 måneder på såkaldte Jamaica rom fade inden nedvandingen til 46,5% og aftapningen på flaske i september 2019. En aftapning som skete uden brug af hverken koldfiltrering eller tilsætning af farve.

Netop rugmalten gør Rye til noget særligt i whiskyverdenen. Rug er en vanskelig råvare at håndtere og endnu vanskeligere er den, når den er maltet. Men når det lykkes, som det er tilfældet med Staunings Rye bliver det interessant, og når der så tilføres ekstra eksotiske krydderier bliver det til noget ganske særligt.

Teknisk set er det stadig en Straight Rye Whisky, smagen er blot blevet mere krydret og dermed også mere kompleks. Forgængere, som blev tappet i juli 2019 fik sin finish fra såkaldte ”Belize rom fade” blev kåret som Bedste Danske Rye Whisky ved World Whiskies Awards i 2019.

 
 
46,5
0,5 liter
Danmark
Whisky
Single malt