Ambition: At lave Chiles bedste vine
Den centrale del af Chile er så frodig og solbeskinnet, at man sagtens kan dyrke druer i god
kvalitet, uden at det koster en bondegård. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste
vine, og hvis man har fundet det nødvendigt at plante sine vinstokke i udkanten af
Atacama-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et
meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at
realisere deres drømme for Viña Tabali.
Kalk og stillehavsblæst
Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí i
Nordchile. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en kalk- og limstensholdig
jordbund. Vinene opnår her en rigdom og nerve, som er uden sidestykke i Chile. Desuden
ligger Limarí tæt på Stillehavet, som sender kølige briser ind i dalen, og gør klimaet mildere
og modningssæsonen længere - og jo længere druerne er om at modnes, desto mere
komplekse aromaer kan de opfange.
Vetas Blancas på den hotte Cabernet Franc drue
Tabalí Vetas Blancas Cabernet Franc høstes i Tabalis Espianl vinmark, der ligger kun 24 km
fra havet på de mest kalkholdige, alluviale jorde på ejendommen. Beplantningstætheden
er for Chile rekordhøje 7.000 vinstokke på hektar, hvilket tvinger vinstokkene til at sende
rødderne dybt ned i undergrunden i kampen om at finde næring, og det giver vine med
øget mineralitet og kompleksitet.
Årgang | 2016 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Limari Valley |
Alkoholfri | Ingen |
Producent | Tabali |
Serveringsforslag | Kød, Svinekød |
Drue | Cabernet Franc |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 14,5% |
Land | Chile |