Tedeschi - Capitel Tenda - Soave Classico

På lager

119,00 kr

I glasset fremstår vinen let gylden med grønlige reflekser. Duften er koncentreret med toner af friskkværnet smør, mandel, blomster og rosiner. Smagens rigdom er, appellationen taget i betragtning, kolossal. Hvem turde håbe og tro, at en Soave kunne være så generøs? Eftersmagen er lang og munder ud i en sprød finish med fine mineralske detaljer. Her får du en klokkeren, stilfuld, raffineret og super appetitlig Soave af højeste klasse.

Serveringsforeslag

kylling
Kylling
12,5
Garganega
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi, Tapas
0,75 liter
Veneto
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Vin i fem generationer
Familien Tedeschi har dyrket vin i fem generationer. Huset blev grundlagt i 1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i allerbedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi, som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave. 

Garganega fra Monteforte d'Alpone i Soave Classico
Soave ligger umiddelbart øst for Valpolicella. Distriktet fremstiller udelukkende hvidvin, som regel i en meget let, ukompliceret og uambitiøs kvalitet. Tedeschi's Soave kommer dog fra kommunen Monteforte d'Alpone, som ligger i den allerbedste del af Soave Classico. Vinen herfra kendetegnes ved en langt støre koncentration end andre Soave-vine.

Kunsten at få det bedste ud af en mark
Riccardo Tedeschi siger i al ydmyghed, at han ikke gør andet end at høste druerne – vinens kvalitet kommer udelukkende fra områdets enestående mikroklima. Det er nok kun den halve sandhed. For at få det bedste ud af marken, beskærer Riccardo nemlig vinstokkene hårdt, og han lader druerne håndsortere, hvilket er et særsyn i Soave.

Capitel Tenda Soave DOC Classico  
Capitel Tenda laves på 100% Garganega. Vinen er fremstillet helt uden nogen form for fadlagring for at bevare dens mineralitet og sprødhed bedst muligt. I glasset fremstår den let gylden med grønlige reflekser. Duften er koncentreret med toner af friskkværnet smør, mandel, blomster og rosiner. Smagens rigdom er, appellationen taget i betragtning, kolossal. Hvem turde håbe og tro, at en Soave kunne være så generøs? Eftersmagen er lang og munder ud i en sprød finish med fine mineralske detaljer. Her får du en klokkeren, stilfuld, raffineret og super appetitlig Soave af højeste klasse.

12,5
Garganega
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi, Tapas
0,75 liter
Veneto
Tilsat
Korkprop
Italien