På lager

Tenuta Argentiera, Poggio Ai Ginepri Vermentino

Pris pr. stk. 189,00 DKK

Intenst strågul farve. Frisk på næsen med frugtnoter af pære, banan og abrikos. I ganen er lavendel og hvide blomster, samt vild salvie. Vinen er frisk og nem at drikke,  virkelig velafbalanceret. En lang, smagfuld finish, med en god mineralitet.

Vinen er lavet på 90% Vermentino og 10% Sauvignon Blanc

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Bolgheri
Alkoholfri
Ingen
Producent
Tenuta Argentiera
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Skaldyr
Drue
Sauvignon Blanc, Vermentino
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Italien

Tenuta Argentiera ligger som malet ind i landskabet i Maremma, med en udsigt de fleste kun kan drømme om. Udsigt til havet, Elba og i klart vejr Korsika. Kigger man mod nord fra terrassen ser man hele Bolgheri foran sig.

Vi er i Bolgheri, hjemstedet for ”super toscanerne”. Et område der må dedikere en stor del af deres succes og berømmelse i dag til egnens konge Sassicaia som viste vejen for hvad dette område kan. Før Sassicaia, var dette område primært rosévins- område… En tradition som stadig holdes i hævd, men det er klart rødvinene der i dag, trækker overskrifterne!

Navnet Argentiera stammer fra de gamle sølvminer i området (argento betyder sølv), der en gang prægende bakkerne i dette højtliggende område af Maremma.

Ejendommen er den nærmeste vingård til den på kysten og på samme tid den højest beliggende i hele Bolgheri-regionen, der når 200 meter over havets overflade. Netop denne kombination skaber et mikroklima med unikke egenskaber som udtrykkes i husets vine

Specifikationer
Årgang2021
SulfitterTilsat
OmrådeBolgheri
AlkoholfriIngen
ProducentTenuta Argentiera
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Skaldyr
DrueSauvignon Blanc, Vermentino
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %12,5%
Land Italien