På lager

Tenuta Guado al Tasso Antinori - Matarocchio

Pris pr. stk. 3.500,00 DKK

Guado al Tassos sjældne Matarocchio fremstilles 100 % af Cabernet Franc. Matarocchio udviser en aldeles enestående kombination mellem koncentration og finesse. Duften er intens og kompleks med noter af mørk chokolade, brombær og solbær. Smagen er enestående, dyb, rig og silkeagtig og med en fantastisk længde i eftersmagen.

Årgang
2015
Sulfitter
Tilsat
Område
Bolgheri
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Kød, Lam, Oksekød, Grill
Drue
Cabernet Franc
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Italien

Bolgheri - topvine fra Italiens vinelite
Bolgheri vinene produceres i kommunen Castagneto Carducci i provinsen Livorno i
Toscana. Områdets vine fik deres internationale gennembrud i 1974, da en 6 år gammel
vin fra området vandt en smagning over en række af de bedste vine fra Bordeaux.
Kvalitetspotentialet i Bolgheri er enormt, og det understreges af, at området i dag rummer
hele Italiens elite af vinmagere.

Tenuta Guado al Tasso - toppen af Bolgheri
Oprindeligt tilhørte Tenute Guado al Tasso della Gheradesca familien, hvis rødder i
regionen går mere end 1.200 år tilbage. I 1930'erne tilfaldt ejendommen Carlotta della
Gherardesca Antinori, som er Marchese Piero Antinoris moder. Tenuta Guado al Tasso er
på 1.000 hektar, hvoraf de 300 hektar er beplantet med vinmarker. Vinmarkerne befinder
sig i centrum af det såkaldte "Bolgheri amfiteater", der består af rullende bjergskråninger,
der omgiver et fantastisk plateau, som skråner blidt mod havet og skaber et mikroklima
med unikke egenskaber. Markerne er tilplantet med både Vermentino, Cabernet
Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot.

Matarocchio - sjælden Cabernet Franc i verdensklasse
Guado al Tassos sjældne Matarocchio fremstilles 100 % af Cabernet Franc. Druerne blev
håndhøstet og lagt i kasser, der rummer 15 kilo, så alle klaser når intakte til kælderen.
Druerne blev håndsorteret ad to omgange, før og efter afstilkningen, hvorefter de blev
presset blidt og transporteret til gæringskarrene. Her gennemgik de en 5 dages
koldmaceration, for at sikre maksimal farve og aroma. Herefter blev temperaturen hævet
til 25 grader og druene blev nu gæret langsomt med i alt 30 dages skindkontakt. Den
malolaktiske gæring og den efterfølgende 18 måneder lange lagring fandt sted i 100 % nye
228 liters fade af fransk eg. Efter lagring udvalgte Antinori alene de fade, hvor
integrationen mellem vin og eg var optimal, og vinen blev herefter tappet på flaske.
Matarocchio udviser en aldeles enestående kombination mellem koncentration og finesse.
Duften er intens og kompleks med noter af mørk chokolade, brombær og solbær. Smagen
er enestående, dyb, rig og silkeagtig og med en fantastisk længde i eftersmagen.

Specifikationer
Årgang2015
SulfitterTilsat
OmrådeBolgheri
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagKød, Lam, Oksekød, Grill
DrueCabernet Franc
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14%
Land Italien