Trolden Distillery - Nimbus No. 6 Danish Single Malt

På lager

599,00 kr

Den sjette aftapning af den prisbelønnede NIMBUS Single Malt Whisky.
Den tredje og fjerde og femte version fik henholdsvis 94, 89 og 93 af guruen Jim Murray, og denne seneste version står på ingen måde i skyggen af sine forløbere.


Den er lagret på bourbon- og sherryfade af forskellig størrelse og indeholder et snert af røg.

46
0,5 liter
Danmark
Whisky
Single malt

Mere information

Siden 2011 har Trolden Destilleri været garant for den fineste råsprit til lagring på egetræsfade af den højeste kvalitet. Vi benytter håndbankede pot-stills, der med en volumen på bare 350 liter sikrer en forførende rund og næsten olieret smagsoplevelse.

700 liter såkaldt “Wash” bliver til rundt regnet 60 liter råsprit ved 63% alc., som derefter lagrer i flere år på træfade af amerikansk eg. Fadene kommer som oftest fra USA i kvaliteten First-Fill Bourbon, eller fra Spanien i ex-sherry, der frembringer den ypperligste kvalitetswhisky. Vi har fade på 8, 30, 64 og 200 liter afhængig af det ønskede slutresultat. En del af fadene er ombygget efter Troldens specifikationer på Speyside Cooperage i Skotland.

På Trolden Destilleri bestræber vi os på at bruge dansk bygmalt til vores whisky. Loven kræver en lagringstid på minimum 3 år på egetræsfade, før det kan kaldes whisky.

Den første, historiske udgivelse blev frigivet 27. november 2014. NIMBUS er navnet på Trolden Destilleris single malt whisky. Kun 80 flasker produceret. Alt er udsolgt.

Anden release er lidt atypisk en ‘Bourbon’-type kaldet “Old No. 2”. Kun 171 flasker af denne Kolding Straight Whiskey er tappet. Whiskeyen er lavet på 55% majs, 25% rug, samt byg og hvede. Alt er udsolgt.

Tredje release, Nimbus #3, er udsolgt. Den fik hele 94 point i Jim Murray’s Whisky Bible 2018 og en “Liquid Gold Award”.

Nimbus #4 er ligeledes udsolgt. Jim Murray gav denne 89 point i sin Whisky Bible 2019.

Nimbus #5 er udsolgt de fleste steder. Jim Murray gav denne superflotte 93 point i sin Whisky Bible 2019.

46
0,5 liter
Danmark
Whisky
Single malt