Ikke på lager

Valduero Una Cepa

Pris pr. stk. 299,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 239,00  DKK

100 % Tempranillo. Druerne kommer fra lave bush-vines, uden brug af kunstvanding. Vinen er høstet og sorteret ved håndkraft, og udbyttet er meget lavt. Faktisk kommer der kun 1 flasker vin fra hver vinstok. Vinstokkene er ca. 50 år gamle. Der er brugt vildgær til vinificering, og vinen er lagret 18 måneder på fad, og herefter 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. 

Vinen har en dyb kirsebærrød farve. Intens i smagen og med komplekse aromaer af mørke bær, blomme, vanilje og tobak. Meget velstruktureret og afbalanceret, integrationen af ​​alkohol og syre er fremragende. Flot finish.

Stort gemmepotentiale.

Velegnet til mørkt kød, lam, gryderette - gerne med svinekød, og hårde oste.

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Ribera Del Duero
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bodegas Valduero
Serveringsforslag
Lam, Ost, Svinekød
Drue
Tempranillo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Spanien

Fyldig, blød og yderst elegant sag fra Ribera Del Duero. Winemaker Yolanda Garcia Viadero arbejder her med 100% Tempranillo fra 50 år gamle stokke. Udbyttet holdes med vilje langt nede, så druerne får ekstra saft og kraft.

Der høstes og sorteres ved håndkraft og efter vinificeringen får vinen lov at modne 18 måneder på amerikanske og franske egefade, før den fik yderligere 12 måneder på langs i flasken. Resultatet er intet mindre end forrygende. 

Den dybe røde farve lukker op for en fantastisk duft af solbær, mørke blommer, mokka, kakao, tobak, vanilje og krydderier. Smagen er fyldig med stort F men i fabelagtig balance takket være en fin syre, der holder det hele på plads. Den er en fest nu - især efter en times luft. Men den har uden tvivl mange stolte sæsoner foran sig.

Det er familien Viadero, som ejer Valduero, der var et af de absolut første vinhuse i Ribera del Duero, som i dag fremstår som Spaniens mest berømmede vinområde. De kraftige, røde vine fra områderne langs Duero-floden har de sidste to årtier gået deres sejrsgang verden over - en popularitet som Valduero-vinene har været med til at skabe før de fleste andre.

Spørger man Carolina Garcia Viadero, som er stedets kommercielle direktør, så var det netop Viadero-familien, der sørgede for at området Ribera del Duero blev anerkendt som D.O. i starten af 1980’erne. Dengang var familiens aktiviteter noget mere beskedne end de er i dag, hvor man råder over mere end 200 hektar med Tempranillo og omkring 10 hektar med den lokale hvidvinsdrue Albillo.

Besøger du stedet, vil du ude ved et bakkedrag uden tvivl lægge mærke til de tre hvide porte. De fører ind til tre underjordiske tunneler, hvor der er plads til godt 3.500 egetræsfade. De er både nødvendige for at følge med efterspørgslen, men også fordi at vinene ligger meget lang tid på fade for at modnes.  

Anmeldere har verden over gang på gang honoreret Viadero-familiens vine med både høje ratings og stribevis af andre udmærkelser. Samtidig er priserne nede i et særdeles fornuftigt leje, når man ser på mange andre vine fra samme område. Så det er svært ikke at blive begejstret her. Men døm selv!

Specifikationer
Årgang2017
SulfitterTilsat
OmrådeRibera Del Duero
AlkoholfriIngen
ProducentBodegas Valduero
ServeringsforslagLam, Ost, Svinekød
DrueTempranillo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14%
Land Spanien