Viña Doña Paula - Kipu

På lager

  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 75,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 55 kr
75,00 kr

Med Kipu i glasset får du en kraftfuld, sort-rød vin. Aromaer af modne, røde bær, violer og søde krydderier vælter op af glasset. Smagen er frisk, fyldig og harmonisk med bløde, afrundede tanniner. Argentinsk value for money.

Serveringsforeslag

Kylling
13,5
Malbec
Fjerkræ, Grill, Kalv, Kylling, Oksekød, Pasta, Tapas
0,75 liter
Mendoza
Tilsat
Skruelåg
Argentina

Mere information

Midt i det 16. århundrede tog en Jesuitter præst vinstokke med sig på en rejse til Andesbjergene i det vestlige Argentina. Vinstokkene fik hurtigt fat og trivedes i det rene, tørre klima og en lille produktion tog fart. I første omgang var der ikke tale om kommerciel vinfremstilling, men i 1800 tallet da kvægproduktionen på Argentinas endeløse pampas-slette tog fart, blev vinen pludselig Argentinas nationaldrik. Hvor Chile meget tidligt så mulighederne for at producere topvine af international klasse er det først de allerseneste år Argentina er vågnet.
Mulighederne er imidlertid ikke ringere og nu kommer de bedste Argentinske producenter med fremragende, rige, bløde og koncentrerede vine.

Kipu - druer dyrket i 1.050 meters højde i Lujan de Cuyo
Malbec druerne til Kipu dyrkes i lerholdig jord på El Alto vinmarken, som ligger i 1.050 meters højde i Ugarteche i den sydlige del af Lujan de Cuyo. Højden og det kontinentale klima resulterer i varme dage og kølige nætter med en gennemsnitlig temperaturforskel på 14 grader mellem dag og nat.
Det er gunstigt for druekvaliteten, fordi vækstsæsonen forlænges og gør det muligt for druerne at opnå den eftertragtede fenoliske modenhed uden at miste den ønskede balance mellem sukker og syre.
Vinstokkene dyrkes efter bæredygtige landbrugsprincipper og er bundet op i et espalier-system, hvor der benyttes drypvanding. Udbyttet er på ca. 85 hl/ha. Druerne høstes i slutningen af marts måned. Ved hjemkomst til vineriet afstilkes de og knuses blidt. De gennemgår en kold maceration på drueskindet for at bevare de delikate frugtaromaer intakt. Mosten køles derefter ned, og den traditionelle gæring starter. Efter gæring macererer vinen på drueskindet i 10 - 15 dage for at opnå farve og struktur inden den malokaktiske gæring. Herefter lagrer vinen nogle måneder, før den frigives. 

Kraftig og spicy Malbec
Med Kipu i glasset får du en kraftfuld, sort-rød vin. Aromaer af modne, røde bær, violer og søde krydderier vælter op af glasset. Smagen er frisk, fyldig og harmonisk med bløde, afrundede tanniner. Argentinsk value for money.

13,5
Malbec
Fjerkræ, Grill, Kalv, Kylling, Oksekød, Pasta, Tapas
0,75 liter
Mendoza
Tilsat
Skruelåg
Argentina