Vietti, Barolo - Ravera

På lager

1.699,00 kr

2017 har vinmarken Raveras typiske træk: Renhed, finesse og bid på den ene side og underliggende kompleksitet,
fylde og velour på den anden side. Årgangen var en af de store og vinen vil hel klart vinde i kompelksitet og harmoni
med lidt tid. Den har dog allerede i sin ungdom god elegance, en eksotisk frugtsødme og nuancer af krydderier, og en
struktur og tannin som vil give den et lang liv. Klasse! 

Serveringsforeslag

2017
14,5%
Nebbiolo
Blåskimmel, Grill, Kalv, Kød, Oksekød, Pasta, Svampe
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Distriktet
Få steder på jorden er smukkere end Piemonte på en solskinsdag ved efterårstide. De bølgende bakker med vinmarker
står i gyldne farver med de sneklædte Alper i baggrunden og blå himmel foroven. Det ligner ren magi. Det, der
præger efteråret i Piemonte, er nu ellers tågedis, der opstår, når den kolde bjergluft fra Alperne mødes med den lune
luft fra lavlandet.
DOCG-distriktet, hvor man producerer Barolo, har taget sit navn efter landsbyen Barolo, ca. 15 km. syd for byen
Alba. Her finder man nogle af Piemontes mest berømte vinmarker og vinproducenter omkring byerne La Morra,
Barolo, Monforte d'Alba, Castiglione Falletto og Serralunga d'Alba. Det bakkede distrikt med utallige slotsruiner på
toppen af bjergene er en fryd for turisterne! En streng lovgivning omkring regulering af udbytte og fadlagring har
betydet en stor kvalitetsforbedring. Her finder man vine med granatrød farve og nuancer af blommer, tjære og engelsk
lakrids. Et godt indhold af tannin sikrer dem som regel et langt liv.

Producenten
Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte - nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især
er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de
efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest
estimerede ”Cru’er” i Barolo.
1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og
kunstkender, Alfredo Currado, der var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken Rocche di
Castiglione), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Sønnen Luca Currado og dennes hustru, Elena,
overtog sidenhen firmaet og fortsatte Alfredos livsværk med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i
topklasse. I 2016 blev Vietti imidlertid solgt til familien Krause, der driver en kæde af dagligvarebutikker i USA og
som elsker Barolo. Det er dog aftalt, at både Luca Currado og svogeren Mario Cordero uændret skal drive firmaet
videre, så de dermed kan fortsætte og yderligere udvikle Vietti-familiens livsværk.

Produktet
Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Ravera” i Novello, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo (Menzioni
Geografiche Aggiuntive). Viettis parceller på marken udgør 3 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk
undergrund af mergel, ler og sand. Vinstokkene er i gennemsnittet 27 år gamle (de ældste er plantet i 1935) og er i
øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. Druerne gennemgår en kort maceration både før og efter den 4-5 uger lange
alkoholiske gæring på ståltanke med løbende overpumpning og omrøring. Vinen flyttes derefter på træfade og starter
den malolaktiske gæring. Efterfølgende hviler vinen på sit ”lie” i 12 måneder og modnes i 32 måneder på store
slovenske træfade.
2017 har vinmarken Raveras typiske træk: Renhed, finesse og bid på den ene side og underliggende kompleksitet,
fylde og velour på den anden side. Årgangen var en af de store og vinen vil hel klart vinde i kompelksitet og harmoni
med lidt tid. Den har dog allerede i sin ungdom god elegance, en eksotisk frugtsødme og nuancer af krydderier, og en
struktur og tannin som vil give den et lang liv. Klasse! Til rødt kød og modne skimmeloste.

2017
14,5%
Nebbiolo
Blåskimmel, Grill, Kalv, Kød, Oksekød, Pasta, Svampe
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Korkprop
Italien