Villa Wolf - Pinot Gris

På lager

99,00 kr

I glasset får du en Pinot Gris med en fyldig, rig og ”jordbunden” stil - men med en mere drueagtig smag og en delikat friskhed i finishen. En vidunderlig stil, der svinger med retter med svampe, risotto, soja og fisk som f.eks. havtaske. Eller ”bare” som et lækkert fyldigt og delikat glas vin på terrassen eller lignende. PRØV!


 


Før Loosens overtagelse var Villa Wolfs vine ganske gode. Nu er de intet mindre end fantastiske. Ernst Loosen mener, at kvalitetsløftet først og fremmest skyldes at hektarudbytterne er skåret ned til det halve, at der udelukkende gødes med kompost, og at druerne håndhøstes og sorteres med stor omhyggelighed. 

Serveringsforeslag

Kylling
Pinot Gris
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Pasta, Skaldyr, Svampe, Tapas
0,75 liter
Pfalz
Tilsat
Skruelåg
Tyskland

Mere information

Pfalz – Tysklands Alsace
Pfalz ligger mellem Haardt bjergene og Rhinen, præcis som Alsace, der ligger mellem Vogeserne og Rhinen. Rent faktisk er Haardt bjergene den geologiske forlængelse af Vogeserne. Modsat Mosel vinene, har de bedste vine fra Pfalz en evne til at bevare Riesling druens fornemme frugt og mineralitet, også når de fremstilles tørre, så stilmæssigt er vi nærmere Alsace end Mosel. Af samme grund er også Alsace druen Pinot Gris blandt de privilegerede druesorter.

Villa Wolf – og Ernst Loosen
1996 overtog Dr. Ernst Loosen, der er kendt som Mosels Riesling Konge, den gamle og tidligere så berømte Pfalz ejendom Villa Wolf. Ideen med overtagelsen er, at Ernst Loosen gerne vil tilbyde Riesling vine i en stil, der er tørrere og med mere krop end de Moselvine, der har givet Ernst Loosen ry for at være verdens bedste Riesling vinmager! Netop den formidable indsats for Riesling gav Ernst Loosen den eksklusive titel: Decanter’s Man of the Year 2005

Villa Wolf Pinot Gris
Villa Wolf Pinot Gris fremstilles som Ernst Loosen og de fleste topvinmagere i verden praktiserer efter deciderede ”low tech” metoder! I praksis vil det sige, at her må naturen selv gøre hele arbejdet. Den unge vin gæres på den naturlige gær ved de naturligt lave temperaturer, der er i kælderen om efteråret. Lagringen finder sted på store gamle fade, indvendigt beklædt med et tykt lag af vinsten. Resultatet er en Pinot Gris med en fyldig, rig og ”jordbunden” stil - men med en mere drueagtig smag og en delikat friskhed i finishen. En vidunderlig stil, der svinger med retter med svampe, risotto, soja og fisk som f.eks. Havtaske. Eller ”bare” som et lækkert fyldigt og delikat glas vin på terassen eller lignende. PRØV!

Pinot Gris
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Pasta, Skaldyr, Svampe, Tapas
0,75 liter
Pfalz
Tilsat
Skruelåg
Tyskland