På lager

VINO DA UVE PECORINO BIANCO IGT

Pris pr. stk. 99,00 DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 58,33 DKK

Vinen har en flot gylden farve. Duften er umiddelbar og meget aromatisk, med delikate nuancer af vilde blomster, akacieblomster og citrusfrugter. Smagen er frisk og sprød, men også meget fyldig og struktureret. Den slutter med god balance mellem friskhed og intensitet, og spændende mineralske toner. Vinen kan både bruges til lettere, middelhavsinspirerede grønsagsretter, men også til mere eksotiske skaldyrs- eller fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer eller til fåre- eller gedeoste.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Abruzzo
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Aperitif, Asparges, Brushetta, Faste oste, Fisk, Pasta, Pizza, Risotto, Tapas
Drue
Pecorino
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Italien
Økologisk
Ja

inen er lavet på økologiske druer med de mest skånsomme metoder. Transporteret til Danmark på tank for at spare op til 50% CO2-udledning (sammenlignet med normal transport af vin). 

Pecorino er sammensat af 85% Pecorino og 15% andre lokale druesorter, som hentes i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (430-450 m.o.h.) i Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som giver meget aromatiske og sprøde vine. Den ældgamle, lokale drue Pecorino giver lavt udbytte, men til gengæld utroligt koncentrerede og komplekse vine. Efter en skånsom masning af druerne, en kort skindmaceration og en let presning, foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke med økologiske gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeAbruzzo
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagAperitif, Asparges, Brushetta, Faste oste, Fisk, Pasta, Pizza, Risotto, Tapas
DruePecorino
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13%
Land Italien
ØkologiskJa