inen er lavet på økologiske druer med de mest skånsomme metoder. Transporteret til Danmark på tank for at spare op til 50% CO2-udledning (sammenlignet med normal transport af vin).
Pecorino er sammensat af 85% Pecorino og 15% andre lokale druesorter, som hentes i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (430-450 m.o.h.) i Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som giver meget aromatiske og sprøde vine. Den ældgamle, lokale drue Pecorino giver lavt udbytte, men til gengæld utroligt koncentrerede og komplekse vine. Efter en skånsom masning af druerne, en kort skindmaceration og en let presning, foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke med økologiske gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder.
Årgang | 2018 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Abruzzo |
Alkoholfri | Ingen |
Serveringsforslag | Aperitif, Asparges, Brushetta, Faste oste, Fisk, Pasta, Pizza, Risotto, Tapas |
Drue | Pecorino |
Proptype | Skruelåg |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 13% |
Land | Italien |
Økologisk | Ja |