På lager

2014 Jean Luc Colombo - Cornas, La Louvée

Pris pr. stk. 699,00  DKK

Fra en af de få appellationer i verden, som er dedikeret til Syrah, får du her en superb enkeltmarks-Cornas. Vinen er dyb, intens og kompleks med noter af mørke kirsebær, blommer, violer, tobak og krydderier. En sand rigdom og koncentration. Cornas La Louvée er lige så mindeværdig som familien, der fremstiller den.

Sulfitter
Tilsat
Område
Rhône
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
Drue
Syrah/Shiraz
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5
Land
Frankrig
EAN-nr:
3760026100753

Cornas – keltisk for brændt jord
På Keltisk betyder Cornas ”brændt jord” – og det er ikke for ingenting! Appellationen omfatter bare 116 hektar, og den årlige produktion er mindre end et pænt slot i Bordeaux. Markerne er syd-sydøstvendte og ligger i, hvad der bedst kan beskrives som et amfiteater, der beskytter mod kølige vinde og med stejle terrasseformede marker. Jordbunden er en blanding af kalk, granit og visse steder også ler. Klimaet er influeret af Middelhavet, og samlet giver det perfekte betingelser for Syrah druen, som er enehersker i Cornas.

Vins Jean-Luc Colombo - A family story
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet:  at passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.

I pagt med naturen
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådeRhône
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagFjerkræ, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
DrueSyrah/Shiraz
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5
Land Frankrig
EAN-nr:3760026100753