Cornas – keltisk for brændt jord
På Keltisk betyder Cornas ”brændt jord” – og det er ikke for ingenting! Appellationen omfatter bare 116 hektar, og den årlige produktion er mindre end et pænt slot i Bordeaux. Markerne er syd-sydøstvendte og ligger i, hvad der bedst kan beskrives som et amfiteater, der beskytter mod kølige vinde og med stejle terrasseformede marker. Jordbunden er en blanding af kalk, granit og visse steder også ler. Klimaet er influeret af Middelhavet, og samlet giver det perfekte betingelser for Syrah druen, som er enehersker i Cornas.
Vins Jean-Luc Colombo - A family story
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: at passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem alt, som de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.
I pagt med naturen
Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, at Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.
En sjælden Cornas
Le Vallon de l’Aigle (ørnedalen) er det fremmeste udtryk for Jean-Luc Colombo’s formåen i Cornas. Vinen laves kun i usædvanlige år fra enkeltmarken med den højeste beliggenhed, med 40° hældning og et areal på kun 0,3 hektar. Vinstokkene er mere end 70 år gamle, og udbyttet er ekstremt lavt med blot 3 klaser pr. vinstok. Vinen er koncentreret og robust, men alligevel elegant med et bombardement af aromaer: Mørke frugter, lakrids, urter (garrigue), nelliker, violer og masser af mineralitet. Finishen er nærmest uendelig.