Vins Jean-Luc Colombo - Côtes du Rhône Blanc La Redonne

På lager

149,00 kr

La Redonne byder på en intens aromatisk bouquet med noter af abrikos, tørrede frugter, hasselnødder og et strejf af honning. Smagen har en frisk sprødhed og er meget velafbalanceret. Vinen er udsøgt som aperitif eller som ledsager til skaldyr, lyse fisk og kylling.

Serveringsforeslag

Kylling
13
Roussanne, Viognier
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

Côtes du Rhône
Oprindeligt var det Romerne, der for to årtusinder siden bragte vindyrkningen til
Frankrig. De sejlede fra Middelhavet op ad den mægtige Rhône flod og fandt på
begge sider af floden ikke bare fremragende betingelser for vindyrkning; de fandt
også en enorm diversitet.
Rhône floden har sat sit præg på området og har formet både skråninger og de
fladere områder. Og samtidig har floden ført enorme mængder af kartoffelstore,
rundslebne sten og sand med sig. Sammen med det solrige, varme klima, giver
det fantastiske muligheder for vindyrkning.
Vins Jean-Luc Colombo - A family story
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at
hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe
på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er
begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd
igennem alt, de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter
en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.
Jean-Luc og Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere
end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, Syrah kommer allerbedst til
udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider,
kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke
sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les
Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske
organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er, at beskytte den brune bi,
som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art.
La Redonne, Côtes du Rhône Blanc
Jean-Luc Colombo's La Redonne (en smuk bugt) laves på 70% Viognier og 30%
Roussanne fra godt drænede terrasser i de bedste dele af Rhône.Vinen er
vinificeret i ståltanke ved lave temperaturer for at bevare maksimal druearoma. En
lille del er efterfølgende lagret med bundfaldet i 2 år gamle franske egefade for
ekstra kompleksitet. Den resterende del er også lagret med bundfaldet, men i
ståltanke for at bevare vinens friskhed og runde den af.
La Redonne byder på en intens aromatisk bouquet med noter af abrikos, tørrede
frugter, hasselnødder og et strejf af honning. Smagen har en frisk sprødhed og er
meget velafbalanceret. Nyd vinen nu eller indenfor 2-3 år fra høståret. Vinen er
udsøgt som aperitif eller som ledsager til skaldyr, lyse fisk og kylling.

13
Roussanne, Viognier
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig