Vins Jean-Luc Colombo - Saint-Péray, La Belle de Mai

På lager

279,00 kr

La Belle de Mai (maj måneds skønhed) byder på en intens og forførende bouquet af blomster aromaer af havtorn og iris og med noter af kvæde og citrus. Smagen er stor og delikat og meget velafbalanceret og med lang eftersmag. Nyd vinen ung eller indenfor 5-6 år fra høståret. La Belle de Mai er udsøgt som ledsager til stegt fjerkræ og til meunière-stegt fisk.

Serveringsforeslag

13,5
Marsanne, Roussanne
Fisk, Fjerkræ
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

Saint-Péray
Vindistriktet Saint-Péray omfatter blot 75 hektar, der ligger på Rhônes højre bred vest for Valence i Ardèche, som den sydligste af de nordlige Côtes-du-Rhône appellationer. Her produceres originale hvidvine og mousserende vine af Roussanne og Marsanne druer. Appellationens terroir, der består af kalksten og granit, det exceptionelle klima og bjergsiderne med det vilde relief bidrager alle til Saint-Péray's vines unikke karakter.

Vins Jean-Luc Colombo - A family story!
”Min passion er at skabe vine, som giver mennesker fornøjelse. Jeg ønsker, at hvert glas er som en sang, der lovpriser de enkle og vigtige ting i livet: At passe på naturen, at nyde mad og at dele med andre…” Anne og Jean-Luc Colombo er begge ønologer med en fortid i gastronomien, og det løber som en rød tråd igennem ALT, de skaber. I 2010 tilsluttede Laure Colombo sig familiefirmaet efter en ønologuddannelse og masser af erfaring fra resten af verden.

Jean-Luc & Anne kastede deres kærlighed og entusiasme på Cornas for mere end 30 år siden og mener, at det er her i granitten, Syrah kommer allerbedst til udtryk. Og det gøres det i pagt med naturen, for her bruges ikke pesticider, kunstgødning eller andet ”unaturligt”, hvilket sikrer, at insekter, dyr og vinstokke sameksisterer og trives. Colombo familien er stærkt forbundet med bier (Les Abeilles) og har skabt JLC Bee Helpful programmet, som støtter den franske organisation L’Arbre aux Abeilles, hvis opgave det er at beskytte den brune bi, som er indfødt i Rhône, og som både er vigtig for vinavlen og en truet art. 

La Belle de Mai – Saint-Péray
La Belle de Mai (maj måneds skønhed) laves på 70% Roussanne og 30% Marsanne fra terrasser af kalksten og granit i Saint-Péray. Vinen er vinificeret i egefade og langsomt fermenteret. Efterfølgende lagres vinen med bundfaldet i 10-12 måneder, heraf 10% i nye og resten i 1-5 år gamle egetræsfade.

La Belle de Mai byder på en intens og forførende bouquet af blomster aromaer af havtorn og iris og med noter af kvæde og citrus. Smagen er stor og delikat og meget velafbalanceret og med lang eftersmag. Nyd vinen ung eller indenfor 5-6 år fra høståret. La Belle de Mai er udsøgt som ledsager til stegt fjerkræ og til meunière-stegt fisk.

13,5
Marsanne, Roussanne
Fisk, Fjerkræ
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig