Vivanco Rioja Blanco

På lager

89,00 kr

Her får du Riojas - ja, hele verdens - eneste hvidvin lavet på et unikt blend af 50% Viura, 35% Tempranillo Blanca og 15% Maturana Blanca. De to sidstnævnte druer dyrkes kun i Rioja. Vivanco er pioner og har kreeret denne appetitlige hvidvin med masser af personlighed. 

Serveringsforeslag

Kylling
13
Manturana Blanca, Tempranillo Blanco, Viura
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr, Tapas
0,7 liter
Rioja
Tilsat
Korkprop
Spanien

Mere information

En familiedrøm: ”Giving back to wine what wine has given us”
Vivanco er et af Riojas førende vinhuse og ligger i Briones i Rioja Alta. Det er en del af det store Vivanco Museum of Wine Culture, som er et udtryk for Vivanco-familiens drøm: ”Giving back to wine what wine has given us”.  

Vivanco Museum of Wine Culture
I 2004 åbnede familien dørene for et nyt vineri og et museum, hvor vinkultur er det gennemgående tema. Museet er på 4.000 m2 og huser 5 permanente udstillingshaller, en hal til midlertidige udstillinger samt Bacchus-haven, hvor der er mere end 220 forskellige vinstokke fra hele verden. Vivanco Museum of Wine Culture er internationalt anerkendt og anses for at være blandt de bedste vinturist-projekter i verden.

4. generation har nu ansvaret
Sønnen, Rafael Vivanco, som er 4. generation, kom efter endt uddannelse og ophold i Bordeaux hjem i 2001 og har i dag ansvaret for 300 ha med vinmarker spredt over Rioja. Rafael Vivanco bestræber sig på at udtrykke det unikke ved den enkelte druesort samt terroiret. Vineriet er topmoderne med kølige rum, sorteringsborde, mulighed for malolaktisk fermentering i træfade og store trætønder til Reserva- og topvinene. Vinen tappes på unikt fremstillede flasker, som er inspireret af originale flasker fra 1800-tallet.   

Unik Rioja Blanco
Vivanco er pionerer inden for dyrkningen af Riojas to indfødte, hvide druesorter: Tempranillo Blanca og Maturana Blanca. Det resulterer i Riojas - ja, hele verdens - eneste hvidvin lavet på et unikt blend af 50% Viura, 35% Tempranillo Blanca og 15% Maturana Blanca. Alle druer håndhøstes og transporteres nænsomt hjem til vingården i små kasser. Druerne ligger koldt i et døgn, hvorefter de sorteres. Hver druesort vinificeres separat. Først koldmacererer druerne, hvorefter de hele drueklaser gæres i temperaturkontrollerede ståltanke for at bevare sorternes unikke frugtaromaer. Mosten lagrer i kontakt med gærresterne i 4 måneder for at give harmoni, friske aromaer og en lækker, cremet mundfylde. Farven er lys gul med grønne reflekser. Næsen er udtryksfuld med intense aromaer af citrus, grønne æbler, hvide ferskner og et hint af blomster. Smagen er frisk og velafbalanceret og indbyder til endnu en tår. Drik vinen som et glas i utide, til tapas, salater, lyst kød samt fisk og skaldyr

13
Manturana Blanca, Tempranillo Blanco, Viura
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr, Tapas
0,7 liter
Rioja
Tilsat
Korkprop
Spanien