Hotspot for biodiversitet i Rheinhessen
For Schönhals er det ren logik at tage afsæt i en øko-logisk praksis: ”Vi gør ikke noget, der
er overflødigt eller for meget”. En levende jord er forudsætningen for vitale vinstokke og
sunde druer. I vinmarkerne fremmer vilde urter, græs og bælgfrugter den naturlige
frugtbarhed. Jordbunden løsnes af rødderne fra urter og græs og er levested for utallige
regnorme og mikroorganismer, hvilket bidrager til øget humus. Over jorden giver det
grønne, blomstrende habitat levesteder for gavnlige insekter, edderkopper, små dyr og
fugle, som sikrer balance i naturen. Vinstokkene plejes med omhu, og man forebygger
sygdomme ved at anvende organisk gødning, biodynamiske præparater og
planteforstærkende plejeprodukter. Schönhals mener, at økologi indflyder positivt på
vinkvaliteten, fordi lave udbytter, vitale vinstokke og en levende jordbund er
basisingredienser i en smagfuld, interessant og livlig vin. Som et kuriosum har Schönhals
etableret ”trulli” baseret på pileflet, dvs. shelters ude i landskabet, hvor man kan søge ly
og overnatte.
Vinkultur er livskultur i flydende form
Hanneke Schönhals, som er sandt livsstykke og bl.a. også underviser i dans, mener, at vin
er et vigtigt element i en kultiveret livsform og et stykke kunst, som giver lyst til glæde og
lyst til livet. Økologien bibringer en særlig rytme til vinen. Gør som Hanneke: ”Be inspired,
feel the rhythm in wine”.
Spätburgunder Trocken - delikat og rig på samme tid
Vinen har lagret 12 måneder i typiske tyske 1.200 liter stückfass. Det resulterer i en
krydret, blød og rund Spätburgunder, som er delikat og rig på samme tid. Den byder på
masser af syrlige, røde frugter og en forfriskende syre. En klassisk, rank og vinøs
Spätburgunder, som leverer til prisen. Og så er den tilmed økologisk.