På lager

Yellow Spot 12 Y.o Irish Single Malt

Pris pr. stk. 700,00  DKK

"Spot”-serien af irsk whiskey startede med Green Spot, og senere blev denne aftapning, Yellow Spot, tilføjet. Det er en 12-årig, single pot still irsk whiskey, der er lagret i tre forskellige fadtyper: eks-bourbon-, eks-sherry- og eks-malagafade. Dette giver den en sød smagsprofil med noter af marcipan, frugter og vanilje, der kombineret med en styrke på 46% uden koldfiltrering, giver en fyldig, lækker whiskey.

Alkohol %
46
Størrelse
0,7 liter
Type
Whiskey
Whisky type
Single malt
Land
Irland

Mitchell familien var en entreprenant købmandsfamilie som siden 1805 havde drevet forretning i Dublin.
Efterhånden som familie virksomheden voksede, blev sortimentet udvidet med egne aftapninger af den lokale whiskey.

Købmandshandlens kunder kunne i en lang årrække vælge mellem en Blue, Red, Yellow og Green Spot aftapning alle med forskellige aldre og karakter.

PURE POT STILL IRISH WHISKEY er en whiskystilart som er særegen for og kun fremstilles i Irland. Whiskeyen destilleres traditionelt i kobber pot stills og langt hen af vejen minder det meste af fremstilling processen om den vi kender fra Skotland.

Pure pot still Irish whiskey adskiller sig dog især på tre punkter, fra skotsk single malt whisky ved:

1) at være fremstillet på en blanding af maltet byg og umaltet byg (green barley). Blandingsforholdet (mash bill) mellem maltet byg og umaltet byg varierer fra whiskey til whiskey og er en velbevogtet hemmelighed, som kun få nøglepersoner på destilleret kender. Den unikke mulighed for at variere forholdet i bygblandingen gør det muligt, at fremstille flere forskellige whiskystilarter på de samme kobber pot stills.

2) at være tredobbelt destilleret hvor skotsk whisky som hovedregel altid er dobbelt destilleret. Den ekstra destillering bruges i nogen henseender til at fremstille en blødere og mere elegant whiskey stilart, men kan også hvis der destilleres på særlig vis frembringe fantastiske rige, cremede og tunge whiskey typer.

3) at de irske kobber pot stills på fx Middelton destilleriet i det sydlige Irland i Cork er kolossale. Den største og nu pensionerede kobber pot still havde en kapacitet på hen ved 75.000 liter.