På lager

Zenato - Amarone Riserva - Sergio Zenato

Pris pr. stk. 799,00 DKK

Vinen kan selvsagt stå model til selv de voldsomste gastronomiske udladninger, men er i virkeligheden mest velegnet som meditationsvin. Hold den nede i serveringstemperatur til en start, og server den endelig i dine største og bedste vinglas.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Veneto
Alkoholfri
Ingen
Producent
Zenato
Serveringsforslag
Blåskimmel, Oksekød, Vildt, Grill
Drue
Corvina, Rondinella
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
16,5%
Land
Italien

Zenatos Amarone Riserva er ikke bare en hyldest til husets stifter, Sergio Zenato. Det er også en magtdemonstration, der har til hensigt at vise husets ultimative formåen som højt estimeret Amarone-producent. Således er alle sejl sat til, for at frembringe det bedste af de bedste. Druerne til denne vin kommer fra Zenatos ældste vinmarker i Costalunga, hvis lavtydende vinstokke frembringer druer med en helt imponerende koncentration. I starten af oktober ligges de håndhøstede druer i små trækasser, i blot et enkelt lag, i et vel ventileret lokale på gården. I januar måned afstilkes og presses druerne, og pre-macererer inden selve gæringen starter, og strækker sig over 15-20 dage. Herefter lagrer vinen i store slovenske egefade i 48 måneder, efterfulgt af 12 måneders flaskelagring inden frigivelse.

Nok er Zenatos Amarone Riserva en muskuløs vin, men man overraskes over kompleksiteten vinen besidder. I både duft og smag bliver man budt velkommen af intense noter af sorte kirsebær og provencalske krydderier som timian og rosmarin. Smagsmæssigt forlænges de mange komplekse indtryk af mokka og engelsk lakrids, der elegant løftes op af en fin mineralitet og en rank tannin. Vinen kan selvsagt stå model til selv de voldsomste gastronomiske udladninger, men er i virkeligheden mest velegnet som meditationsvin. Hold den nede i serveringstemperatur til en start, og server den endelig i dine største og bedste vinglas.

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
OmrådeVeneto
AlkoholfriIngen
ProducentZenato
ServeringsforslagBlåskimmel, Oksekød, Vildt, Grill
DrueCorvina, Rondinella
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %16,5%
Land Italien